Trappen onder de gordel is het devies voor vrouwen die worden aangevallen

kickboxingReeds eerder schreven we hier op powervrouwen.blog over de kracht van Krav Maga, waarbij je leert je als vrouw, of als man, te verdedigen tegen aanvallen op straat of elders. Uiteraard nu weer springlevende materie, met alle commotie rond de massa-aanrandingen in de Keulse nieuwjaarsnacht.

Maar het gaat zelfs nog een tandje verder. Steeds meer vrouwen gaan kickboksen. Leuk om te doen, ideaal om af te vallen en erg handig als je wordt lastiggevallen.

Kickboksen is al een tijdje hot, maar zeker de laatste tijd ziet Mustapha El Barbari van koepelorganisatie IFMA Nederland een grote toeloop van vrouwen, vertelt hij bij BNR Nieuwsradio.

“Dat is eigenlijk al een aantal jaren gaande. Alleen de afgelopen maanden is er toch wel een extra stijging. Precieze cijfers kan ik niet geven, maar het is wel opmerkelijk.”

Ook K-1-veteraan Lloyd van Dams van sportschool Fightingclub Van Dams in Utrecht ziet het aantal vrouwelijke cursisten toenemen. “Het is groeiende momenteel. Het gaat goed met de dames.”

Van Dams heeft nog wel een tip voor vrouwen die worden lastiggevallen. “Je kan een voorwaartse trap geven, een mae geri. Normaal gaat die naar het lichaam, maar voor de vrouw zou ik hem naar het kruis doen bij de mannen. Of een knietechniek”, vervolgt hij. “Normaal ook naar het lichaam, maar voor de vrouwen ietsje lager.” Lachend: “Onder de gordel, zeg maar.”

Lees ook:Amerikaanse legt met verborgen camera seksisme op straat bloot
Lees ook:Helft Nederlandse vrouwen was slachtoffer seksueel of partnergeweld
Lees ook:Ongewenste intimiteiten op straat bij vrouwen én mannen
Lees ook:Vrouwen blijken dol op schietspelletjes
Lees ook:Zweedse filmt hoe ze (‘kan ik seks met je hebben?’) lastiggevallen wordt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>