Viral: speciale Egyptische agente pakt seksueel geweld-plegers bij de kladden

ArabRosieRegelmatig berichtten we vanaf deze plek reeds over de extreme hoeveelheid en hardnekkigheid van seksueel geweld in Egypte.

Afgelopen weekend werd het einde van de ramadan, het Suikerfeest gevierd en dat is voor de vrouwen van Caïro meestal bepaald geen feestje.

Hoog tijd om daar iets tegen te doen, dachten ze eindelijk ook in Egypte, en er werd een speciale vrouwelijke agent aangewezen om seksuele intimidatie aan te pakken tijdens

Al voor het weekend verscheen er haar foto op internet. Tijdens de festiviteiten van de afgelopen dagen volgde het onafhankelijk nieuwsnetwerk Youm7 haar en maakte onderstaand filmpje van de arrestatie van een man.

Met een stroomstootwapen en een pets in het gezicht van de man laat de agente zien dat ze niet van zijn gedrag gediend is. Ook schold ze de man uit: een diepe belediging in de Egyptische cultuur.

De video ging dus direct viral in Egypte. Wat een wereldwijf!

In een andere video is te zien hoe de agente eerst twee jongens aan hun kraag naar een politieauto trekt. Later moet een ander tweetal er ook aan geloven. De jongens verbergen hun gezicht uit schaamte.

Lees ook:Nieuwe methode leert allochtone jongens hun seksuele grenzen
Lees ook:Natalie Sharp schildert gezicht tot beroemde hoezen
Lees ook:‘Ook moslima’s moeten voor de rechtbank hun gezicht ontbloten’
Lees ook:Hebben jongens van nu een probleem?
Lees ook:Canadese sportjournaliste pakt seksistische en vulgaire hooligans aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>