Een epidemie van seksueel geweld bedreigt de wereld

SexualViolenceOnderwijs, carrière, politiek, gezondheid. Vrouwen doen het steeds beter op allerlei gebieden, maar er is 1 ding dat blijft: seksueel geweld tegen vrouwen.

Deze epidemie blijft een hardnekkig internationaal probleem die moeilijk de kop is in te drukken.

Aldus secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, vandaag.

De groepsverkrachtingen in India, vrouwen in het zuiden van Soedan die tijdens de huidige burgeroorlog door beide partijen seksueel worden misbruikt, jihadisten die vrouwen tot seksslaven maken, maar ook in de Verenigde Staten waar steeds vaker studentes op een campus worden verkracht.

Volgens het rapport blijkt dat 1 op de 3 vrouwen wereldwijd ooit in haar leven te maken heeft gehad met seksueel geweld en 1 op de 10 vrouwen onder de 18 jaar werd ooit tot seks is gedwongen.

Er is ook goed nieuws. Het aantal moeders dat in het kraambed sterft is gehalveerd. Er gaan net zoveel meisjes als jongens naar de basisschool en steeds meer vrouwen hebben een baan, alhoewel het verschil in loon vergeleken met mannen zo langzaam kleiner wordt dat het zo’n 75 jaar gaat duren voordat de lonen gelijk zijn.

Verder zijn er maar liefst 32 landen die wetten hebben aangenomen om gelijke behandeling tussen mannen en vrouwen te garanderen.

Maar seksueel geweld, waaronder verkrachting, moord en seksuele intimidatie, blijft zowel in arme als in rijke landen een groot probleem.

Lees ook:Wereldwijd worden vrouwen nu gemiddeld 72 jaar
Lees ook:Obama lanceert ‘It’s on us’ om verkrachtingsepidemie aan universiteiten te keren
Lees ook:Angelina Jolie co-host op conferentie seksueel geweld
Lees ook:VN: religie, cultuur en traditie mogen nooit excuus zijn voor geweld tegen vrouwen
Lees ook:Er is nooit een aanleiding / reden voor seksueel geweld. NOOIT!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>