Jojanneke: hoe vrijwillig heet vrijwillig op De Wallen?

JojannekeWallenGisteravond werd de 2e aflevering uitgezonden van ‘Jojanneke in de prostitutie‘ bij de EO.

Deze wonderlijke flirtage levert een goed product op.

Ja natuurlijk is het makkelijk om heel hard ‘moraalridders’ te roepen en weer door te gaan zonder nadenken en willen we het eigenlijk ook liever niet weten.

Een ongemakkelijke waarheid heet dat, want de angst ~ook van veel vrouwen~ is dat als de sexbusiness er niet meer is dat er dan vaker verkrachtingen zullen zijn. Iets wat trouwens niet gestaafd wordt door onderzoek.

De gemiddeld 195.000 klanten die per jaar prostituees in Amsterdam bezoeken, moeten gaan helpen bij het opsporen van misstanden.

Ruim eenderde lijkt daar ook toe bereid te zijn, blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse GGD onder 1000 hoerenlopers en 200 sekswerkers.

Uitbuiting en mensenhandel komen nog steeds voor op de Wallen, zelfs al werkt de hoofdstad al 8 jaar aan opschoning van het gebied.

Politie en gemeente lukt het maar niet om misstanden uit te bannen.

Met een nieuwe aanpak wil burgemeester Eberhard van der Laan gebruik maken van de duizenden klanten die de beruchte peeskamers van ‘The Red Light District’ aandoen, om van de prostitutie uiteindelijk een ‘zo normaal mogelijk beroep’ te maken.

De wereld van prostituees is weer volop onder de aandacht. Mede dankzij Jojanneke en de EO. Ik zeg: bravo! Kijk vooral de aflevering die hieronder staat.

Lees ook:‘Elke nacht 400 mensen in Amsterdam verkracht’
Lees ook:Prostituee wil Zandpad Utrecht zelf gaan exploiteren
Lees ook:Celstraf voor foute hoerenlopers
Lees ook:Seks met gedwongen prostituee nog niet strafbaar
Lees ook:Brazilië is gestopt met ‘blije hoeren’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Jojanneke: hoe vrijwillig heet vrijwillig op De Wallen?

  1. Joanne

    Ik ben erg onder de indruk van het programma. Het bevestigd het beeld wat ik al lang had, dat er veel mensenhandel in Nederland oogluikend wordt toegestaan. Dit maakt me ontzettend kwaad. Zoveel vrouwen die uitgebuit worden. Misselijkmakend.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>