‘Elke nacht 400 mensen in Amsterdam verkracht’

vrouwenhandel“In Amsterdam worden per nacht 400 mensen verkracht”,aldus burgemeester Eberhard van der Laan gisteren tijdens Het Stadsgesprek.

Onderwerp: prostitutie in 020………..

Van de Laan maakt zich grote zorgen om mensenhandel. Volgens de voorzichtigste schattingen worden 400 mensen per nacht verkracht onder onze verantwoordelijkheid, zei hij.

Volgens officier van justitie Jolanda de Boer (zie onderaan bericht in video) werken er in de gedwongen prostitutie criminelen die van Oost-Europese meisjes eisen dat ze €1200,= tot € 1500.= per dag bij elkaar pezen. Het zou dan gaan om zo’n 30 ‘klanten’ per etmaal.

Om mensenhandel tegen te gaan, moeten raamverhuurders via intakegesprekken met nieuwe prostituees vaststellen of de vrouw in kwestie het werk vrijwillig doet.

De kans bestaat echter dat er meer prostituees in de illegaliteit zullen verdwijnen met deze regels. Van der Laan: “Als het probleem verschuift, pakken we het daar aan. Dat is dan de volgende stap.”

Lees ook:Jojanneke: hoe vrijwillig heet vrijwillig op De Wallen?
Lees ook:Seks met gedwongen prostituee nog niet strafbaar
Lees ook:Marith Rebel: ‘maak klant strafbaar bij gedwongen prostitutie’
Lees ook:Stigma’s prostituees: óf vieze wijven óf slachtoffers vrouwenhandel
Lees ook:Op de Wallen dansen de hoeren achter de ramen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>