$25,- per vrouw aan seksuele gezondheidszorg doet moeder- en kindersterfte dalen

Moedersterfte$25,- per vrouw per jaar: dat kost het aan seksuele gezondheidszorg, zodat de kinder- en moedersterfte minder worden en de mogelijkheden voor op een kleinere en gezondere gezinnen groter…..

Aldus een rapport het VN-bevolkingsfonds Unfpa en het Guttmacherinstituut.

Er een gruwelijke gebrek aan basale seksuele en voortplantingshulp in ontwikkelingslanden, waardoor 225 miljoen vrouwen die niet zwanger willen raken, geen toegang hebben tot voorbehoedsmiddelen.

Ook krijgen tientallen miljoenen vrouwen niet de verloskundige c.q. gynaecologische hulp die nodig is om de gezondheid van hen en hun baby’s te beschermen.

Unfpa-directeur Babatunde Osotimehin roept regeringen van over de hele wereld op om het recht van de vrouw om te kiezen hoeveel kinderen ze wil hebben, centraal te stellen in de gezondheidszorg.

“Deze investeringen redden levens, geven vrouwen en meisjes kracht, versterken de gezondheidszorg en hebben een grote en blijvende invloed op de ontwikkeling”, zei ze tijdens een bijeenkomst in Londen.

Lees ook:Handen af van onze lichamen: seksuele en reproductieve rechten voor alle vrouwen
Lees ook:Dalla Hashad: Paraguay, 10 jaar, zwanger door verkrachting, geen abortus
Lees ook:Campagne Marokko: ‘Mijn lichaam, mijn rechten’
Lees ook:Franse verpleegster verhuurt zich als zoogster aan baby’s van homostellen
Lees ook:Annemiek van Bolhuis wordt directeur Zorg bij RIVM

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>