Saoedische redt haar man uit klauwen van Mutaween en is hit op internet

RosieSaudiEen Britse compoundmanager die getrouwd is met een vrouw uit Saoedi-Arabië en daar ook woont, had deze week een harde aanvaring met de Haia, de overijverige religieuze politie.

Zijn vrouw redde hem uit de penibele situatie. Getuigen deden verslag en maakten opnames en plaatsten dat op Youtube. Dit zorgde voor een stormvloed aan reacties.

Het stel deed boodschappen en was voor het afrekenen in de rij voor de ‘vrouwen en gezinnen’ gaan staan.

3 leden van de Haia, ook wel mutaween geheten, stonden erbij en keken ernaar. Ze dachten dat het stel ongetrouwd was en wilden ingrijpen.

De Brit schreeuwde nog ‘ze is mijn echtgenote’, maar dat leek aan Arabische dovemansoren. Uiteindelijk wordt hij door zijn vrouw gered omdat ze haar man in veiligheid brengt in hun auto

Daar wachten ze op veiligheidspersoneel van de Britse Ambassade in Riyad. De Saoedische politie die al poolshoogte was komen nemen, ging namelijk rechtsomkeert toen ze de Haia zagen.

Lees ook:Eerste Arabische Nobelprijs-winnares mag Egypte niet binnen
Lees ook:Helen Mirren jaagt ‘Shut the f*ck off’ in haar koninginnenjurk drumband weg
Lees ook:Seks en de Citadel
Lees ook:Deze billen zie je nou nooit op billboards
Lees ook:En wat doet u als u meemaakt dat een vrouw aangerand wordt?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>