Een orthodox man is bang voor de seksualiteit van een vrouw

da-vinci-codeSoms denk ik echt dat religie is uitgevonden om mensen en met name vrouwen onder de duim te houden. De vele vele schandalen in de katholieke kerk zijn daar harde bewijzen van.

Of zoals mijn vader mij als jong kind al leerde over het katholieke zuiden. Zegt de kasteelheer tegen de pastoor: ‘hou jij ze dom, dan houd ik ze arm’.

Voor vrouwen moet je oppassen. Ze zijn gevaarlijk voor mannen en voor je het weet hebben ze je mee hun afgrond ingenomen. Dat was de gedachte ook in Nederland tot pakembeet de jaren ’30.

Als een vrouw verkracht werd, had de man ‘zich vergrepen aan haar, omdat zij zich zo bevallig opstelde’.

Gelukkig zijn er heel veel leden van zowel RK-kerken als protestantse kerken die niet meer zo denken. Maar vooral bij die eerstgenoemde club denkk ik toch ook vaak: hoe kun je daar nog lid van willen zijn’.

Maar religie kan zowel het beste als het slechtste in mensen naar boven brengen. Dat laatste zijn toch vooral mannen. Vooral in de islam. De hoofddoek (en dan heb ik het nog niet over de rest van de kledingvoorschriften) zijn er om de man niet in de verleiding te brengen. De angst voor de seksualiteit van de vrouw houdt anno 2013 hele volksstammen mannen bang.

Ik vond onderstaande illustratie die ik tegenkwam bij de collega’s van De Dagelijkse Standaard’ daarom zo treffend. Het geeft de gekte, het verwrongen op angst gebaseerde denken weer van mannelijke moslimleiders.

En bovenaan nog even hulde voor het knappe staaltje werk van Dan Brown in de ‘Da Vinci Code’, waarin hij (fictie weliswaar) duidelijk maakt hoe vrouwen letterlijk en figuurlijk in het christendom werden weggepoetst.

Een staaltje islamitische ‘wetenschap’

Moslim wetenschap

Lees ook:Vrouwen rond de 40 het meest milieubewust
Lees ook:‘Een vrouw dient alleen de voorkeur te krijgen als ze geschikter is’
Lees ook:Miucci Prada toont vrouwen- en mannemode in 1 show
Lees ook:Angsten overwinnen door die in beeld te brengen
Lees ook:Gevangenis-prediker: ‘Ayaan Hirsi Ali verdient doodstraf’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>