Vrouwen rond de 40 het meest milieubewust

RosieGreenHoe jonger we zijn, hoe nonchalanter we in het leven staan. Maar er komt een leeftijd dat we gaan nadenken over bijvoorbeeld ons pensioen en hoe de aarde al haar bewoners zal moeten overleven.

Tieners en mannen van middelbare leeftijd zijn de grootste energieverkwisters. Vrouwen rond de 40 zijn het meeste begaan met het milieu.

Vanaf 46 jaar draaien zowel mannen als vrouwen de verwarming een graadje lager…..

Dat blijkt uit onderzoek onder 1000 Vlamingen.

Naarmate mensen ouder worden, en we de rekeningen zelf moeten betalen, zijn ze zich doorgaans meer bewust van energieverbruik. Al zijn mannen rond hun 38ste daar een uitzondering op: zij denken dan nog eerder aan hun eigen comfort dan aan het milieu of de nota.

Vrouwen rond de 42 zijn het meest begaan. Als ze oude peertjes in huis vervangen door led- of spaarlampen, dan doen ze dat vooral om de natuur te ontlasten. En bij de aanschaf van nieuwe toestellen, weegt het energielabel zwaarder door dan de prijs.

Rond 46 jaar valt het verschil tussen mannen en vrouwen weg. Vanaf die leeftijd zijn mensen echt bewust en proberen ze zowel portemonnee als milieu te ontzien.

Lees ook:‘Oude Bomen’ van Deborah van Dam vanmiddag op TV
Lees ook:Tjitske Reidinga en haar reünie met 8 mannen in ‘Terug naar toen’
Lees ook:Waarom bevelhebbers van het Israëlische leger vaak vrouwen zijn
Lees ook:EenVandaag: ‘Vrouwen moeten geen kinderen meer krijgen na hun 35ste’
Lees ook:Campagne vrouwen met hartklachten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>