Paus gooit priester die pleit voor homo- en vrouwenrechten eruit

RosieCatholicEen Australische priester die campagne voerde voor de priesterwijding van vrouwen en het homohuwelijk moet de rooms-katholieke kerk verlaten.

Het Vaticaan heeft hem zogezegd ‘geëxcommuniceerd’……..

Dat melden de Australische krant The Age en het katholieke tijdschrift National Catholic Reporter (NCR).

Volgens de brief die de priester uit Rome ontving, is de beslissing genomen door of namens paus Franciscus.

Greg Reynolds uit Melbourne kreeg naar eigen zeggen niet te horen wat de reden is van zijn excommunicatie, de meest drastische maatregel die het Vaticaan kent.

De aartsbisschop van Melbourne legt de schuld in een brief aan zijn priesters bij Reynolds’ pleidooien voor vrouwelijke priesterwijding en het feit dat hij onbevoegd de eucharistie viert.

Reynolds raakte in opspraak toen hij in 2010 in 3 parochies verkondigde dat vrouwenwijding overeenstemde met Gods wil. Iedereen die vrouwen niet het recht op priesterschap gunde, ‘blokkeert het werk van de Heilige Geest’.

Een jaar later stapte hij op als priester 2 parochies en nam de aartsbisschop hem zijn bevoegdheden af.

Sindsdien leidt hij Inclusive Catholics, een protestgroep die eens in de twee maanden een viering organiseert voor katholieken die zich niet thuis voelen in de rooms-katholieke kerk.

Bij wijze van protest sloot hij onlangs voor de ingang van het Australische parlement onofficiële homohuwelijken. Zijn excommunicatie zou daar wel eens mee te maken kunnen hebben, vermoedt Reynolds.

Lees ook:Ondanks protesten opnieuw een vrouw tot priester gewijd (en meteen maar geëxcomminiceerd)
Lees ook:Katholieke priester zag God: ‘Het is een vrouw!’
Lees ook:Marieke Ridder wordt priester in Oud Katholieke Kerk Amsterdam
Lees ook:De kerk van Zweden heeft nu een vrouw aan het hoofd
Lees ook:HELAAS: katholieke zusters blijken geen feministes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Paus gooit priester die pleit voor homo- en vrouwenrechten eruit

  1. Joanan Rutgers

    De roomse topmanagers zijn tegen openlijke homoseksualiteit en terechte vrouwenrechten, omdat dat hun winstsysteem aan het wankelen brengt. Hun aanhang moet vooral op verkeerde gedachten gebracht blijven. Of de paus en zijn kardinalenbende nu tegen vrouwelijke priesters zijn, dat maakt geen donder uit, want in wezen zijn er al talloze priesteressen in de omloop en die behoeven geen erkenning van een ineenschrompelend, verroest, benepen, zielloos kerkinstituut. In de bijbel staat overigens, dat wij allen priesters zijn, wat de roomse leer met een koekje van eigen deeg vloert. Dat paus Franciscus de eerbiedwaardige priester Greg Reynolds excommuniceert, is een zwaktebot van dit pausje en hij laat daardoor volop in zijn valse kaarten kijken. Hoelang moeten we deze schijnheilige poespas nog dulden? Wat mij betreft niet lang meer en wordt het de hoogste tijd om alle godsdienstwaanzinnigen de les te lezen en uit hun ivoren torens te schoppen!…

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>