Senator Heleen Dupuis wil vaccinaties verplichten

Heleen DupuisWe schreven deze week reeds over groeperingen in de Nederlandse samenleving die hun kinderen niet laten inenten.

De bekendste groep is die van bevindelijk gereformeerde huize, maar er zijn ook veel antroposofen die vaccineren als gevaarlijk beschouwen, die veelal lid zijn van de vereniging ‘Kritisch Prikken’ en ook tegen de HPV-inentingen zijn.

Zij sturen hun kinderen vaak naar de zogenaamde ‘Vrije Scholen’, zodat daar ~net als op reformatorische scholen~ een uitbraak van mazelen, bof of erger eerder zal voorvallen……

6000 kinderen krijgen binnenkort een oproep voor een extra inenting tegen de mazelen. En premier Rutte roept predikanten op dat ze mensen aansporen tot vaccinatie.

VVD-senator Heleen Dupuis, gesteund door Minister van Staat Els Borst, gaat nog verder: kinderen inenten moet wettelijk verplicht worden, net als naar school gaan.

De ethica vindt dat de overheid de plicht heeft om kinderen te beschermen. “In het gezondheidsrecht staat vast dat ouderen voor zichzelf kunnen beslissen om iets wel of niet te doen, maar als het om kinderen gaat heeft de overheid de plicht om kinderen, als het moet, tegen hun ouders te beschermen.”

Prof. Dupuis roept de Gezondheidsraad en het ministerie van Volksgezondheid op om de discussie over verplichte inenting op te pakken. “We moeten ons serieus gaan beraden of er mogelijkheden zijn om een drama als dit beperkter te maken.”

Minister Schippers van Volksgezondheid noemde het niet inenten van kinderen eerder ‘onverantwoord’. Ze gaf echter aan niets te voelen voor verplicht vaccineren.

Sinds 1976 wordt de eerste inenting tegen mazelen meestal in de veertiende maand gegeven. De nieuwe oproep roept veel jongere kinderen op.

Lees ook:Anti-vaccinatie beweging maakt onsmakelijke vergelijking met verkrachting
Lees ook:6 van de 10 meiden haalt prik tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Straft God de grefo’s met rodehond of straft God ons met rodehond van de grefo’s?
Lees ook:Braziliaanse sollicitantes woest over gynaecologische of maagdelijkheidstest
Lees ook:Vrouwenplatform misbruik in de kerk niet blij met oproep kardinaal Eijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>