Marianne Thieme: ‘Bio-industrie is gespreid bedje voor virussen’

PVDDHet kabinet schiet ernstig tekort bij de overgang naar een duurzame samenleving en het welzijn voor dieren. Ook is er niets geleerd van de vogelpestcrisis van 2003, toen 30 miljoen kippen werden gedood.

Aldus Marianne Thieme vandaag in Doorn op het 20ste jaarcongres van de Partij voor de Dieren.

De partijleider wees erop dat de bio-industrie kennelijk een gespreid bedje is voor een virus dat daar zeer op gedijt……….

Nu gaat het om vogelgriep, maar als die zelfs in gesloten stallen uitbreekt, ligt het volgens haar niet voor de hand om trekvogels de schuld te geven.

“Hoe kan het dan dat massale aandoeningen en sterftes in de natuur onder vogels uitblijven en de kippen in de bio-industrie massaal het loodje leggen?”

Staatssecretaris van Economische Zaken Sharon Dijksma (PvdA) doet volgens Thieme precies hetzelfde als haar voorgangers: afschuiven en doorschuiven.

Ook pakt Dijksma volgens Thieme niet door op het hondenfokbeleid. Rashondenfokkers komen met een keurmerk, maar het doorfokken op uiterlijke kenmerken gaat door, zei Thieme.

Ook vindt ze dat het kabinet niet genoeg doet aan verduurzaming. En dat terwijl steeds meer mensen zich juist wel richten op meer welzijn in plaats van welvaart.

“Mensen snakken naar balans en zekerheid in plaats van risico, schuld en de jacht naar meer geld.”

Lees ook:Marianne Thieme wordt full time veganiste
Lees ook:Vrouwen Partij voor de Dieren maken weer opvallende statements op Prinsjesdag
Lees ook:Marianne Thieme roept groene kopers voor natuurgebieden op
Lees ook:Marianne Thieme vindt dat chaos Philippijnen onze schuld is
Lees ook:Marianne Thieme als kanarie in een kolenmijn

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marianne Thieme: ‘Bio-industrie is gespreid bedje voor virussen’

  1. jettie kaathoven

    Niet zo verwonderlijk dat het in gesloten stallen uitbreekt
    Er is door het rivm in 2012 al een rapport opgemaakt na onderzoek dat er in 70% van de megastallen gesjoemeld word met die lucht was installaties om de kosten van energie te drukken.
    Ook het vast lopen van ventilatoren in oudere stallen die branden veroorzaken word nog steeds niet tegen opgetreden.
    Minder subsidies geven en betere controles dan worden het misschien een keer echte ondernemers en passen ze beter op hun spullen en dieren.
    Er is ook ruimschoots door het rivm gewezen op de gevaren van infectiedruk en mutatie doordat megastallen te dicht op elkaar gebouwd worden.
    Je kent het spreekwoord toch wel, als het kalf verdronken is…….jankt LTO het hardst en worden de gemoederen weer geblust met de zoveelste subsidie.
    Een ding ziet deze overheid toch goed over het hoofd onze populatie blijft groeien binnen no time wonen we met z,n allen boven op die megastallen en als het dan mis gaat zijn de rapen pas echt gaar.
    En verwacht van de boeren gemeentes niet al teveel informatie de meeste boeren zorgen er wel voor dat ze zelf in de gemeente raad zitten.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>