Marianne Thieme roept groene kopers voor natuurgebieden op

marianne-thiemeDe Partij voor de Dieren zoekt donateurs om de natuur, die sinds zaterdag geveild wordt, op te kopen.

Het gaat om een aantal groene gebieden rond Hellendoorn. Aanstaande donderdag worden de stukken grond verkocht aan de hoogste bieder.

Marianne Thieme roept natuurliefhebbers op om al de gebieden op te kopen via haar actie ‘Groeiend verzet’, waarmee ze de teloorgang van onze natuur wil stoppen………….

Staatsbosbeheer moet deze kabinetsperiode 100 miljoen euro bezuinigen. De groenbeheerder van Nederland verkoopt daarom via een internetveiling stukken natuur aan de hoogste geldschieter.

Jagers, boeren en speculanten zijn vaak geïnteresseerd in dergelijke gebieden, maar ook Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvvD) heeft een oogje op de gronden.

Tot nu toe loopt de geldinzameling volgens de PvdD goed, maar veel meer kan de organisatie er niet over kwijt omdat het een internetveiling betreft.

“Er zijn meerdere partijen die geïnteresseerd zijn voor de gebieden. We willen geen slapende honden wakker maken. Maar we lopen wel zo goed dat we zeker een rol van betekenis gaan spelen.”

Woensdag speelt nog een kort geding van stichting Das&Boom in Den Haag. De stichting is tegen de verkoop van natuurgebieden en gaat ervan uit dat de rechter voor het einde van de veiling op donderdag uitspraak doet.

Lees ook:Marianne Thieme wordt full time veganiste
Lees ook:Marianne Thieme: ‘Bio-industrie is gespreid bedje voor virussen’
Lees ook:Marianne Thieme vindt dat chaos Philippijnen onze schuld is
Lees ook:Marianne Thieme boekt mooi succes: geen subsidies meer naar stierengevechten
Lees ook:Vrouwen Partij voor de Dieren maken weer opvallende statements op Prinsjesdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>