Caroline Kennedy als rolemodel voor Japanse vrouwen

CarolineKennedyJapanCaroline Kennedy die dinsdag haar eed aflegde in Amerika is gearriveerd op haar nieuwe post in Tokio.

De kersverse ambassadeur is belangrijk voor de verhoudingen tussen Japan en de USA en ook voor de emancipatie van Japanse vrouwen…….

“Ik ben er ook trots op dat ik mijn vaders nalatenschap van openbaar dienstbetoon kan voortzetten”, aldus de 55-jarige dochter van JFK.

“Hij hoopte de eerste Amerikaanse president te worden die Japan zou bezoeken. Het is daarom voor mij een bijzondere eer om mij te kunnen inzetten voor het versterken van de hechte band tussen onze twee geweldige landen.”

“Als eerste vrouwelijke Amerikaanse ambassadeur in Japan kan Caroline Kennedy ook een rolmodel zijn voor Japanse vrouwen, die in het openbare leven vaak een ondergeschikte rol vervullen”, aldus Toshihiro Nakayama, hoogleraar internationale politiek aan de Aoyama Gakuin Universiteit.

Lees ook:Dochter JFK ingezworen als ambassadeur Japan
Lees ook:Caroline Kennedy, dochter van JFK, wordt ambassadeur in Japan
Lees ook:Nederlandse troostmeisjes willen net als hun Koreaanse lotgenotes excuses
Lees ook:Obama wil zaak seksslavinnen van Japan voor eens en altijd schikken
Lees ook:Japanse historici betitelen troostmeisjes uit WO II als normaal verschijnsel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>