Mannen veroorzaakten de shutdown in de VS, vrouwen losten het op

FemaleSenatorsSenatoren John McCain en Mark Pryor hebben gisteren gezegd dat hun vrouwelijke collega’s de eer krijgen voor het oplossen van de Amerikaanse shutdown.

Volgens deskundigen is het geen toeval dat vrouwen zorgden voor vlotte onderhandelingen omdat zij beter zijn in teamwork…….

De New York Times meldde maandag dat een groep vrouwelijke senatoren een cruciale rol had in het op gang brengen van de onderhandelingen tussen Republikeinen en Democraten en zo de Amerikaanse overheid weer te kunnen laten draaien.

In het verantwoordelijke comité van 14 senatoren zaten 6 vrouwen.

Het initiatief kwam voornamelijk ook van de vrouwen in de Senaat, aldus McCain. Pryor zegt dat mensen er soms flauwe grappen over maken, maar dat hij een grote voorstander is van vrouwen in hoge functies.

Susan Collins richtte het onderhandelingscomité op. De 5 andere vrouwen, waaronder senator Amy Klobuchar, speelden een belangrijke rol in de onderhandelingen zelf.

Collins zegt dat het geen toeval is dat vrouwen zo betrokken waren in het beëindigen van deze impasse binnen de Amerikaanse overheid.

“We zijn het gewend om samen te werken om tot een oplossing te komen.” Klobuchar voegde daar aan toe dat alle vrouwen in de Senaat elkaar als vriendinnen zien, dit komt de samenwerking ten goed.

“In tegenstelling tot mannelijke politici werken we elkaar niet tegen wanneer we het oneens zijn. De 20 vrouwen in de Senaat vertrouwen elkaar. Die persoonlijke band zal ook het verschil maken in waar het om draait: het uitwerken van het budget op lange termijn.”

Lees ook:Bestseller-schrijfster Jackie Collins (77) overleden
Lees ook:Amerikaanse democraten willen Janet Yellen als baas van FED
Lees ook:Wetsontwerp zou vrouwen in Congo meer rechten geven
Lees ook:Oprah Winfrey speelt de hoeren-madam
Lees ook:American Apparel zet menstruerende vagina op T-shirt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>