Angela Merkel nog gauw weer even in de was gezet

Het kan u niet ontgaan. Ik was net even in de kiosk en ook alle kranten en tijdschriften hebben covers van Angela Merkel.

Zondag gaat het erom of zij weer gekozen zal worden als bondskanselierin en wat zij als Mrs Europe bepaalt, geldt ook voor ons.

Kohls Mädchen’ staat ondertussen al enkele jaren in het zoeklicht als een van de machtigste Europese vrouwen. Wist u dat Angela Merkel in de jaren ’80 na haar eerste huwelijk een pand kraakte en zich met haar vriendinnen in Eva’s kostuum liet fotograferen op het naaktstrand?

De Belgische krant De Standaard verzamelde meer weetjes over Angela Merkel:

* Ze werd geboren als Angela Dorothea Kasner, met een protestantse dominee als vader en een leerkracht Engels als moeder. Ze is een kwart Pools, en had eigenlijk Angela Kazmierczak moeten heten. Haar grootvader emigreerde ooit uit Polen na WO I, en vond de liefde in Berlijn. In de jaren 30 paste de familie haar achternaam aan Duitse normen aan, en werd er de verbastering Kasner van gemaakt.

* In haar beginjaren als publiek figuur profileerde Merkel zich als de Martha Stewart van de politiek. Ze stond bekend om haar kookkunsten, en oogstte vooral lof met haar pruimentaart en aardappelsoep. De laatste jaren heeft de bondskanselier minder tijd om te bakken, maar wordt ze af en toe toch nog gespot bij de plaatselijke groentenboer of slager. Mevrouw Merkel blijft ook op andere gebieden graag met beide voeten op de grond, de krijtlijnen voor het Griekse akkoord tekende ze tijdens de Eurocrisis niet uit met delicatessen op tafel, maar met gummibeertjes.

* Hoewel ze zichzelf nooit een rolnmodel voor meisjes of vrouwen heeft genoemd, maakte Mattel voor Barbies 50ste verjaardag toch een pop ter ere van de Bondskanselier. De Merkel Barbie heeft het figuur van Klum, en lijkt – het kapsel buiten beschouwing gelaten – weinig gemeen te hebben met de echte.

* Angela Merkel trouwde 2x. Van haar eerste man, Ulrich Merkel, is ze sinds 1982 gescheiden. Ondertussen is ze sinds 1998 samen met Joachim Sauer, al behield ze wel de achternaam van haar eerste man.

* In de jaren 90 gebeten door een hond, en blijft sindsdien netjes uit de buurt van de viervoeters. President Poetin maakte van die kennis gebruik om haar bij haar eerste officiële bezoek aan het Kremlin een pluchen hond cadeau te doen. Hij liet bovendien zijn zwarte labrador Kony de kamer binnen. De foto waarop Merkel minzaam glimlachend op haar stoel zit, terwijl Poetin met een sardonische grijns zijn hond volgt, ging meteen de wereld rond.

EN: Bij Madame Tussauds in Berlijn is gisteren een vers wassen beeld van haar onthuld. De vorige was namelijk ernstig gedateerd..

Lees ook:FEMEN-activiste steekt Poetin neer
Lees ook:Duitsland kiest voor Angela!
Lees ook:De machtigste vrouw ter wereld kraakte in de jaren ’80 een pand en ging naar ‘t naaktstrand
Lees ook:Negentig Kleuren Angela Merkel
Lees ook:Angela Merkel doet het nog: ze gaat voor 4e termijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>