Negentig Kleuren Angela Merkel

NoortjeEekelenMerkelAngela Merkel is de machtigste vrouw van Europa en misschien wel van de wereld.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat de Duitse bondskanselier een klerenkast vol heeft om elke dag opnieuw het wereldtoneel te betreden.

Maar er zit nog steeds iets DDR’derigs aan Merkel, zo van ‘gewoon is al gek genoeg’. Dus liet ze heel slim een paar ontwerpen in een heleboel kleuren en tinten maken……….

Dat blijkt uit werk van grafisch ontwerpster Noortje van Eekelen.

Zij maakte afgelopen zomer een collage van de kleurrijke garderobe van Merkel. Daaruit blijkt dat bondskanselier veel kleurrijker is dan we dachten.

Noortje van Eekelen ontwierp de kaart als onderdeel van haar afstudeerproject ‘The Spectacle of the Tragedy’ waarmee ze afstudeerde als Master Graphic Design aan het Sandberg Instituut Amsterdam.

Voor het project verzamelde Noortje beelden en nieuwsartikelen over de financiële crisis en rangschikte die opnieuw. ‘The Spectacle of the Tragedy‘ vertelt dan ook een visueel verhaal over de leiders die betrokken zijn bij de eurocrisis.

Naast de jasjes van Merkel, maakte ze een montage van de kusjes die Merkel met de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy uitwisselde, de meisjes van Silvio Berslusconi, de lach van premier Mark Rutte en de handtassen van ex-presidentsvrouw Carla Bruni.

NoortjeEekelenBruni

Lees ook:Four Freedoms Award voor Angela Merkel
Lees ook:Angela Merkel krijgt geen inzage in haar dossier geheime dienst VS
Lees ook:Angela Merkel doet het nog: ze gaat voor 4e termijn
Lees ook:Angela Merkel dankt Nederland voor het hernieuwde vertrouwen in Duitsland
Lees ook:Angela Merkel blijft als baken overeind in TV-verkiezingsdebat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>