Dafne Schippers is de Nederlander van 2015

ElsevierDafneSchippersDafne Schippers is uitgeroepen tot Nederlander van het jaar.

De 23-jarige sportvrouw is volgens de redactie van weekblad ELSEVIER, die de titel elk jaar uitdeelt: ‘een lichtpunt in een jaar waarin optimisten flink op de proef zijn gesteld’.

De Nederlandse topatlete werd in augustus in Peking wereldkampioen op de 200 meter.

“Bijna achteloos mengde ze zich in het strijdgewoel op de sprintnummers, doorgaans het domein van Amerikaanse en Caribische vrouwen. Op het WK behaalde Schippers zilver op de 100 meter, om vervolgens na een sensationele inhaalrace het goud op de 200 meter op te eisen.”

Volgens het weekblad is Dafne Schippers precies zoals Nederlanders hun land graag zien: beschaafd, nuchter, benaderbaar. “Maar bovenal slaagde Schippers erin het land een goed humeur te bezorgen in een jaar waarin dat geen vanzelfsprekendheid was.”

ELSEVIER roept sinds 2004 een Nederlander van het jaar uit. De eerste was Ayaan Hirsi Ali, gevolgd door Rijkman Groenink, de voormalige topman van ABN-Amro. Vorig jaar was het de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De redactie zoekt bij de jaarlijkse verkiezing naar een man of vrouw die haar of zijn stempel op het jaar heeft gedrukt. Dit kan door een bijzondere prestatie, doordat die persoon het nieuws van het jaar heeft beheerst of het jaar als ware symboliseert.

Ook een persoon die een negatieve stempel op het jaar heeft gedrukt, kan Nederlander van het jaar worden.

Lees ook:Dafne Schippers is uiteraard ook de sportvrouw van het jaar
Lees ook:Dafne Schippers is gouden vrouw
Lees ook:Dafne Schippers uitgeroepen tot beste atlete van Europa
Lees ook:De Nederlandse atletes zijn absolute wereldtop met Dafne Schippers voorop!
Lees ook:Angela Merkel is de persoon van 2015 volgens TIME

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>