Angela Merkel is de persoon van 2015 volgens TIME

TIMEAngelaMerkelTIME heeft Angela Merkel uitgeroepen tot persoon van 2015. Dit vanwege de rol die zij bij de vluchtelingencrisis en de Europese kredietcrisis vervulde.

Volgens het magazine heeft de Duitse bondskanselier de titel gekregen, omdat ze meer van haar land heeft gevraagd dan de meeste politici zouden durven, omdat ze duidelijk en doelmatig stelling heeft genomen tegen tyranie en omdat ze standvastig leiderschap heeft getoond in een wereld waarin daar een groot gebrek aan is.

“Of je het met haar eens bent of niet, ze kiest niet voor de gemakkelijke weg. Leiders worden alleen getest als mensen hen niet willen volgen.”

Angela Merkel, bijgenaamd Mrs. Europe, is volgens het tijdschrift een voorbeeld voor de hele wereld: “Om gastvrij te zijn. Om niet bang te zijn. Om te geloven dat grote beschavingen bruggen bouwen, geen muren, en dat oorlogen gewonnen worden, zowel op als naast het slagveld.”

Andere genomineerden waren o.a. de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, Caitlyn Jenner en de Iraanse president Hassan Rouhani. Hoewel de titel kan worden opgevat als eerbetoon, houdt TIME het erop dat het gaat om de persoon die het meest zijn stempel op het afgelopen jaar heeft gedrukt.

Vorig jaar werden niet 1 persoon, maar een hele groep hulpverleners in de strijd tegen ebola in West-Afrika ‘persoon van het jaar’. In 2013 was het paus Franciscus, het jaar daarvoor de Amerikaanse president Barack Obama.

Lees ook:Koningin Maxima staat op TIME top 100
Lees ook:Angela Merkel blijft de machtigste vrouw op aard
Lees ook:Ook de telefoon van Angela Merkel werd afgetapt door de USA
Lees ook:Poetin valt met z’n neus in FEMEN borsten
Lees ook:Angela Merkel voor het 4e jaar op rij machtigste vrouw op aarde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>