Loretta van der Horst genomineerd voor EMMY

LorettaVanDerHorstLoretta van der Horst is genomineerd voor de hoogste televisie-onderscheiding van de Verenigde Staten, de Emmy Award, voor haar film ‘Sound of Vision’.

De 25-jarige Nederlandse cineaste, die nu in Peru woont, maakte de 8 minuten film over een blinde man in New York in maart 2012………….

Van der Horst maakte de film met 4 collega-filmmakers, afkomstig uit de VS, Canada, China en Rusland.

Het leven van de blinde wordt zo in beeld en geluid weergegeven dat kijkers daadwerkelijk een idee krijgen wat het is om zonder zicht door het leven te gaan.

De film, die voor het eerst werd getoond tijdens het International Documentary Challenge, werd door het Amerikaanse Documentary Channel uitgeroepen tot ‘Best Film’. De Amerikaanse publieke omroep PBS zond de film ‘coast to coast’ uit en verzorgde ook de Emmy-nominatie.

De Emmy’s worden op 22 september uitgereikt tijdens een live-televisieuitzending. Er zijn bijna 200 nominaties in verschillende categorieën. Sound of vision komt uit in de categorie Art, Lifestyle en Culture.

Loretta van der Horst treedt regelmatig op als freelance correspondente voor de Nederlandse radio, tv en kranten. Zo volgde zij de zaak rond Joran van der Sloot, die in Peru is veroordeeld wegens de moord op een jonge vrouw. Vanuit Peru maakt zij momenteel documentaires over Zuid-Amerika voor onder meer de BBC, Channel Four, Discovery Channel en Al Jazeera.

Sound of Vision from Loretta van der Horst on Vimeo.

Lees ook:Brabantse blinde beauties doen het goed in de VS
Lees ook:Documentaire Oeke Hoogendijk over ‘Het Rijks’ scoort kristal
Lees ook:Cineaste Meral Uslu filmt eigen borstkanker-proces
Lees ook:Net zoveel vrouwen als mannen genomineerd voor EMMY’s
Lees ook:‘Fitness Bijbel voor Vrouwen’: geen dieet, maar lifestyle-verandering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>