Kim Clijsters en 4 andere vrouwen ontvangen in Brussel eredoctoraten

kim-clijsters-De VUB, Vrije Universiteit Brussel, koos er dit jaar voor om alleen vrouwen een eredoctoraat uit te reiken.

Zowel professor Cecilia Jarlskog van Lund University, professor Londa Schiebinger van Stanford University, professor Carol Gilligan van New York University als Fatou Bensouda, aanklaagster bij het Internationaal Strafhof mochten aanschuiven als eregast in het Auditorium Q van de Campus Etterbeek.

Maar de meeste aandacht ging uit naar voormalig tenniskampioene Kim Clijsters…………..

Zij kreeg een eredoctoraat voor de maatschappelijke impact van haar tenniscarrrière, die het aantal inschrijvingen in tennisclubs met 40% deed stijgen.

Rector De Knop onderstreepte dat ook de komende jaren ‘vrouwen evenredig aanwezig zullen zijn bij de uitreiking van de eredoctoraten’.

Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet bejubelde in zijn toespraak het statement dat de VUB met deze eredoctoraten maakte en herinnerde nog eens aan het genderplan voor de universiteiten dat voor de zomer van kracht gaat. In dat plan zouden universiteiten financieel gesanctioneerd kunnen worden wanneer hun genderinspanningen onvoldoende zijn.

Lees ook:KU Leuven geeft Michelle Bachelet eredoctoraat vanwege inspirerend voorbeeld
Lees ook:Is het onderwijs té vrouwelijk aan het worden?
Lees ook:Universiteit trekt op laatste moment eredoctoraat voor Ayaan Hirsi Ali in
Lees ook:6000 meer meiden dan jongens aan NL universiteiten
Lees ook:Angela Merkel dankt Nederland voor het hernieuwde vertrouwen in Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>