KU Leuven geeft Michelle Bachelet eredoctoraat vanwege inspirerend voorbeeld

michelle_bachelete“Vrouwen hebben op weg naar echte gendergelijkheid nog steeds een belangrijke kloof te overbruggen. Dat is ook het geval hier aan de KU Leuven.”

Aldus Katlijn Malfliet, vicerector en o.a. verantwoordelijk voor het diversiteitsbeleid, tijdens haar laudatio voor Michelle Bachelet.

De Chileense presidente kreeg vandaag een Leuvens eredoctoraat uitgereikt……

Daarover bericht de VTM.

Malfliet herinnerde eraan dat de eerste vrouwelijke professor aan de KU Leuven pas in de jaren ’60 benoemd werd en pas pas sinds de jaren ’80 vrouwen op min of meer reguliere basis eredoctoraten krijgen.

“Aan deze universiteit is het echter nog steeds wachten op de eerste vrouwelijke rector. Je zal in deze prachtige Lakenhalle ook geen enkel schilderij aantreffen van een vrouw”, aldus Malfliet.

“Om deze kloof te overbruggen zijn mensen met een sterke stem nodig, inspirerende voorbeelden, moedige leiders… Dat is de reden waarom onze universiteit u een eredoctoraat geeft. U moedigt ons vrouwen aan om dapper en zonder angst een belangrijke rol op te nemen in onze samenleving en universiteit, en onze vrouwelijkheid en feminisme waardig uit te dragen”, aldus Malfliet aan het adres van Bachelet.

Tijdens de uitreiking van een eredoctoraat aan de KU Leuven heeft de Chileense president Michelle Bachelet aangegeven in haar land via allerlei maatregelen verder te timmeren aan een welvarende en rechtvaardige samenleving.

“De focus ligt hierbij op maatregelen die ongelijkheid en sociale uitsluiting verminderen want gelijkheid en sociale cohesie zijn de basisvoorwaarden voor de utopische samenleving waarvan wij dromen”, aldus Bachelet.

Lees ook:Michelle Bachelet opnieuw tot presidente van Chili gekozen
Lees ook:KU Leuven gaat fifty/fifty mannen en vrouwen aannemen als professoren
Lees ook:Chili sluit Michelle Bachelet waarschijnlijk weer in de armen
Lees ook:Phumzile Mlambo-Ngcuka is de nieuwe vrouw aan het hoofd van UN Women
Lees ook:Instructiefilmpje: zo pleeg je zelf thuis een abortus!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>