Marlies Dekkers: ‘Lingerie is symbool voor feminisme’

FeministWearIn dagblad TROUW staat in de rubriek Filosofie & Religie wekelijks een prominente Nederlander met zijn of haar levenslessen.

Deze week is dat Marlies Dekkers, die na een turbulente periode van succes en faillissement weer aan het terugkrabbelen is in de business en dit jaar 50 wordt.

Zij ziet de lingerie als een belangrijk symbool van het feminisme.

“Tijdens de eerste feministische golf ontdeden vrouwen zich van hun korset, in de tweede ontvrouwelijkten ze zich door hun beha te verbranden. Madonna empowerde haar lichaam letterlijk met die beha met grote punten, bijna als wapens. En nu staan er steeds meer vrouwen op zoals Beyoncé, een uitgesproken feministe die zegt: laten we onze vrouwelijkheid vieren, het is fijn om er mooi uit te zien. Bij die vrouwen hoor ik ook.”

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die politiek correct reageren met een: ‘Wat doet lingerie ertoe?’, maar dat is nou eenmaal waar Dekkers goed in is.

“Mijn talent ligt daar en ik kan er wat mee bewerkstelligen. Ik kan vrouwen ermee verleiden zichzelf mooi te vinden en ze zelfvertrouwen geven. Met het verhaal van mijn carrière wil ik ze bovendien laten zien dat je zelf je leven kunt vormgeven. Dat lukt, want dat hoor ik terug. Vrouwen zeggen tegen mij: ‘jij hebt me nét het zetje gegeven dat ik nodig had om mijn eigen bedrijf te beginnen’. Dare to be – het is niet voor niets mijn motto. Ik hoop zo dat jonge vrouwen zich uitgenodigd voelen om deze tijd en wereld mede vorm te geven. Dat ik daar een bijdrage aan kan leveren, dat maakt me trots.”

Lees ook:Marlies Dekkers is terug met een nieuw gezicht
Lees ook:Marlies Dekkers gaat in de haute couture
Lees ook:Marlies Dekkers zou haar heldin Angela Merkel graag kleden
Lees ook:Bedrijf Marlies Dekkers is bankroet
Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers is klaar voor een nieuwe (door-) start

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>