Marlies Dekkers zou haar heldin Angela Merkel graag kleden

AngelaMerkelUnterwascheLingerie-ontwerpster en -onderneemster Marlies Dekkers is na het faillissement van haar bedrijf een ander mens geworden.

“Ik weet nu voor het eerst hoe het is om echt kwetsbaar te zijn. Dit jaar heb ik mezelf opnieuw uitgevonden….”

Aldus Dekkers in een interview met NU.nl.

Zowel zakelijk als privé kreeg ze het de afgelopen jaren zwaar te verduren.

“Je kunt wel in bed gaan liggen met een groot kussen op je hoofd en oordopjes in omdat je de realiteit niet onder ogen wilt komen, maar uiteindelijk moet je gewoon toegeven dat het leven tegenslagen kent en doorgaan. Ik ben er nooit voor weggelopen”, aldus Dekkers.

Na de doorstart van haar bedrijf besloot Dekkers niet langer als CEO haar team te leiden, maar als creatief directeur, een keuze die haar naar eigen zeggen meer vrijheid heeft gegeven.

De Brabantse onderneemster heeft in haar carrière flink wat hoogtepunten gekend. Zo werd ze in 2007 uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar en won ze in New York de CILA Award voor Best Fashion lingerie. Begin 2008 ontving Dekkers uit handen van de burgemeester van Parijs de Creator of the Year Award.

De dieptepunten die ze heeft meegemaakt, geven haar leven naar eigen zeggen alleen maar kleur. “Ik zit nu in een hele andere fase. Ik heb heel wat kilometers gelopen en dat maakt je toch wel nederig. Ik ben trots op de persoonlijke reis die ik heb gemaakt.”

“Vaak hoor je dat zo’n doorstart toch mislukt na een maand of 3, maar we hebben ons hoofd boven water kunnen houden. Inmiddels is het bedrijf weer helemaal gezond”, aldus Dekkers.

Ze heeft heel wat celebs als vaste klanten voor haar producten, maar als Marlies Dekkers zou mogen kiezen, zou ze het liefst de Duitse Bondskanselier Angela Merkel ooit nog eens in één van haar ontwerpen zien. “Ik heb zo’n respect voor haar. Een topwijf vind ik dat!”

Lees ook:Bedrijf Marlies Dekkers is bankroet
Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers roept motivatieprijs voor vrouwelijke kunstenaars in ‘t leven
Lees ook:Onderneemster Marlies Dekkers is klaar voor een nieuwe (door-) start
Lees ook:Marlies Dekkers viert 50ste verjaardag met eigen film over powervrouwen
Lees ook:Vrouwelijk investeringsfonds: ‘Bedrijf Marlies Dekkers is geen ziek kasplantje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>