Wijnen van dochter en kleindochter vertellen verhaal Mandela

HouseOfMandelaWineIn 2010 beginnen Makaziwe en Tukwini Mandela, dochter en kleindochter van Nelson Mandela, aan het verwezenlijken van een droom: een eigen wijnbedrijf.

‘House of Mandela’ maakt met succes ‘royale’ wijnen in de Weskaap.

De Mandela’s stammen direct af van de koninklijke familie van Thembu Land die daar al in de 18e eeuw regeerde. Het Thembu volk is vredig, respectvol, warm en kent een sterk gemeenschapsgevoel.

Het zijn deze waarden die Makaziwe en Tukwini in hun wijnen willen laten spreken.

Makaziwe: “Wij geloven sterk in bescheidenheid, integriteit en het idee dat problemen effectiever aangepakt kunnen worden als we onze harten en hoofden openen voor anderen. Het zijn deze eeuwenoude tradities die ons ertoe geleid hebben wijnen te gaan maken die zulke belangrijke waarden weerspiegelen.”

Het bijzondere verhaal en de wijnen werden vorig jaar ontdekt door 2 Nederlandse vrouwen: Yvonne Klaassen en Alexandra Pouderoyen, wijninkoopsters voor onder andere Coop.

Klaassen: “We hebben het bedrijf in 2013 bezocht en waren onder de indruk van zowel de mensen als de wijnen. Vanaf de oogst in januari 2013 zijn we gezamenlijk bezig geweest met het samenstellen van de perfecte wijnen voor de Nederlandse markt.”

Volgens de familie Mandela is ‘genieten’ de perfecte manier om hun geschiedenis te delen met de wereld.

Lees ook:Prinses Beatrix bij nationaal eerbetoon aan Mandela in Amsterdam
Lees ook:Zelda la Grange was 20 jaar lang de p.a. van Nelson Mandela
Lees ook:Nelson Mandela: ‘Freedom cannot be achieved unless the women have been emancipated from all forms of oppression’
Lees ook:Ilvy Njiokiktjien wint als eerste vrouw de Zilveren Camera
Lees ook:Soedan zet VN-diplomate Yvonne Helle het land uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>