George Clooney adviseert actrices op mannenrollen te azen

Sicario_posterNa alle actrices die Hollywood laken als een seksistisch oord, heeft nu eminent grise George Clooney zich op de rechten van zijn vrouwelijke collegae gestort.

Hij vindt het onderscheid tussen vrouwen en mannen zeer stuitend en biedt een mogelijke oplossing om het glazen plafond van de filmwereld te verbrijzelen…..

Tijdens het internationaal filmfestival van Toronto zei de Amerikaanse acteur dat vrouwen vaker moeten solliciteren naar rollen die feitelijk geschreven zijn voor mannen. Hij noemt Sandra Bullock als voorbeeld. Zij vertolkte haar rol in ‘Our Brand Is Crisis’ voorbeeldig, ook al was die oorspronkelijk geschreven voor een man.

“Vanaf het moment dat Sandra aangaf dat ze de rol wilde, schoot iedereen in actie en begon men onmiddellijk met de productie”, vertelt George Clooney in The Wrap. “Er zijn veel meer rollen mogelijk, zeker als mensen creatief denken.”

Recent kroop Emily Blunt nog in de huid van een FBI agent in de film ‘Sicario’, ook een rol die oorspronkelijk geschreven was voor een man. Julia Roberts flikte het met ‘Secret In Their Eyes’.

Lees ook:Egypte dreigde advocate Amal Clooney met arrestatie
Lees ook:Stille tocht voor Sandra Garciá Geraldino (†) in Utrecht Overvecht
Lees ook:Mevrouw Clooney, blijf toch Amal Alamuddin!
Lees ook:Yahoo CEO Marissa Mayer seksistisch aangesproken door ‘dirty old man’
Lees ook:Kate Mara: ‘Als actrice ben je voornamelijk omringd door mannelijke collega’s’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>