Penoza seizoen IV: vrouwen ook geëmancipeerd in de criminaliteit

penozaOok al gaat het over slechte zaken, in de serie Penoza leven we al 4 seizoenen mee met Carmen van Walraven, uitmuntend neergezet door Monic Hendricx.

Tegen wil en dank is de vrouwelijke hoofdpersoon in de wereld van de grote misdaad terecht gekomen en gaandeweg krijg je als kijker zelfs begrip voor de slechte activiteiten van haar.

Het ligt niet ver bij de wereld van de drugsdealers vandaan: Carmen lijkt opvallend veel op Nederlandse vrouwen uit de onderwereld…..

Daarover bericht RTL’s Editie NL.

“Als ik naar Penoza kijk, dan zie ik zeker gelijkenissen met de realiteit”, zegt criminologe Annemarie Slotboom. Want hoewel de onderwereld toch vooral een mannenwereld is, zitten er waarschijnlijk ook vrouwen in. En ook die kunnen hoge posities hebben.

“Het blijft natuurlijk een mannenwereld”, zegt misdaadjournaliste Hieke Jans. “Maar er zijn vrouwelijke eigenschappen die heel goed van pas kunnen komen: het kunnen onderhandelen, onderhouden van contacten, vrouwen kunnen ook heel charmant zijn.”

Slotboom kijkt naar vrouwen die eerder in de Nederlandse onderwereld zaten en ziet ‘bepaalde eigenschappen waarmee je ook directeur van Shell zou kunnen worden’. Volgens Slotboom zijn het stuk voor stuk hele sterke vrouwen die lef hebben, slim zijn, risico durven nemen en hun grenzen kunnen verleggen.

Bekijk hieronder de reportage uit de uitzending en daaronder de trailer van nieuw seizoen Penoza

Lees ook:Monic Hendrickx geëerd op Film by the Sea
Lees ook:Vrouwen met mannelijke eigenschappen bereiken eerder de top
Lees ook:De gedroomde chef is een vrouw
Lees ook:Minister Hennis-Plasschaert adviseert Duitse collega over handtas
Lees ook:Anti-seksistische lingerie-campagne toch een tikkie seksistisch?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>