Vrouwen met mannelijke eigenschappen bereiken eerder de top

Een Amerikaanse studie doet heel wat stof opwaaien.

Uit de resultaten blijkt dat vrouwen die mannelijke eigenschappen aanwenden het beter lukt om een baan binnen te halen in een door mannen gedomineerde omgeving…….

De studie werd uitgevoerd door professor Ann Marie Ryan van de Michigan State Universiteit voor het magazine ‘Psychology of Women Quarterly’.

De opzet was als volgt: een aantal vrouwen werd gevraagd om te solliciteren naar leidinggevende functies in door mannen gedomineerde sectoren, waarbij de ene helft haar vrouwelijke kwaliteiten en de andere helft haar mannelijke kwaliteiten moest uitspelen.

Onder vrouwelijke kwaliteiten werden warmte en ondersteuning gerekend, onafhankelijkheid, ambitie en assertiviteit juist als mannelijke kwaliteiten.

De sollicitatiecommissie bestond uit zowel mannen als vrouwen. Zij oordeelden dat eigenschappen die eerder worden toegedicht aan mannen beter waren voor leidinggevende posities. Vrouwen die zich dominant en prestatiegericht opstelden maakten zodoende meer kans.

Professor Ann Marie Ryan die zich bezighoudt met de gelijkheid van mannen en vrouwen zegt dus dat het zich mannelijker gedragen een effectieve strategie is.

Volgens haar maken vrouwen hierdoor meer kans om tijdens een sollicitatieprocedure niet te snel afgedankt te worden en wordt discriminatie aldus tegengaan. Dat stuit velen tegen de borst.

Lees ook:Mannen voelen zich bedreigd door vrouwelijke baas
Lees ook:Mannen minder gewelddadig als zij in de meerderheid zijn
Lees ook:LEGO brengt voor het eerst een vrouwelijke prof op de markt
Lees ook:Mannelijke gamers die slecht presteren doen vrouw-vijandig
Lees ook:Nerd- en geek-mannen weerhouden meiden ervan om ICT te gaan studeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>