De Nederlandse ELLE bestaat 25 jaar

ELLE25jaar

Gisteravond had de redactie feest en vandaag ligt het jubileumnummer in de schappen…….

“Je probeert natuurlijk iets heel speciaals te maken van zo’n jubileumnummer”, zegt hoofdredacteur Hilmar Mulder in een interview met NU.nl.

“25 jaar is een hele mooie leeftijd, je bent oud genoeg om serieus genomen te worden en jong genoeg om de hele wereld aan je voeten te hebben.”

ELLE was destijds, in 1989, het eerste internationale modeblad waar een Nederlandse editie van werd uitgegeven. De formule was in het begin breder. Er ELLE1stonden ook breipatronen en zelfmaakmode in, momenteel overigens oo weer hip.

“Nu richten we ons meer op mode en stijl. Maar wat gebleven is, is dat we de tijdsgeest willen pakken”, aldus Mulder.

Ze wil wat meer teruggaan naar het oorspronkelijke DNA van het blad. “Het modeplezier moet er van afspatten! Ik wil meer modeharten verleiden, zonder elitair te worden, zonder die grachtengordeluitstraling. Ook de modefan in Amersfoort die ieder weekend naar de Zara gaat willen we inspireren.”

Hilmar Mulder kijkt met vertrouwen naar de toekomst: “We staan sterk, zowel met het tijdschrift als met de website en de apps. Het tijdschrift wordt steeds meer een kleine luxe, een moment voor jezelf. De site en de apps zijn anders: die staan vol korte nieuwtjes, kleine snacks. Maar het tijdschrift moet de lezeressen inspireren.”

Lees ook:Hoofdredactrice Hilmar Mulder: ‘GRAZIA blijft bestaan!’
Lees ook:Edine Russel is nieuwe hoofdredacteur ELLE
Lees ook:Schuiven in bladenland: Cecile Narinx naar HARPER’s, Hilmar Mulder naar ELLE
Lees ook:GUCCI gebruikt powervrouwen als Beyoncé voor een betere wereld
Lees ook:Glossy WENDY (van Dijk) gelanceerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>