Christina Aguilera vindt druk op vrouwen onevenredig groot

RosieAguileraChristina Aguilera vindt de druk op vrouwen onevenredig groot. De internationale zangeres, die in 2014 haar 2e kind kreeg, hekelt het verwachtingspatroon dat door de maatschappij wordt geschapen.

“Er wordt constant iets van een moeder verwacht. Je moet voor je kindje zorgen, je moet je kinderen liefde geven en je moet zorgen voor een veilige en vredige plek thuis..”

Aldus zegt Aguilera bij Womens Health.

“Wij zijn degene die zwanger moeten worden, wij moeten kinderen baren en wij moeten borstvoeding geven. En dan moet je er ook nog een beetje toonbaar uitzien na een bevalling. Onze mannen moeten ons wel weer aantrekkelijk vinden en iets met ons willen in de slaapkamer.”

Overigens maken al die verwachtingen het er voor Aguilera niet minder mooi op om moeder te zijn. “Het moederschap is fantastisch. Kinderen krijgen is echt een unieke ervaring. Ik houd van mijn kids, maar vrouwen moeten ook vooral niet vergeten aan zichzelf te denken. Na een bevalling vraag ik mezelf vrijwel direct af: ‘Okay, en zorg ik ook een beetje goed voor mezelf?’”

Lees ook:Lady GaGa & Christina Aguilera in duet
Lees ook:Volg Tanja Jess bij ‘Ik word moeder’
Lees ook:Turkse Erdogan: ‘Vrouwen zijn vooral bedoeld om te baren’
Lees ook:Sonja Bakker vindt zelf ‘sonjabakkeren’ best heftig
Lees ook:Jongere en hoogopgeleide vrouwen verwachten dat moederschap nadelig is voor carrière

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>