Helen Mirren: ‘hoe belangrijker vrouwen in het echte leven, hoe meer ook in de film’

HelenMirren“Zoals de nacht op de dag volgt, heb ik altijd gezegd dat het aantal filmrollen voor vrouwen zou toeneemt zodra ze in het echte leven ook belangrijker rollen krijgen. En zo is het ook precies gegaan…….”

Met deze woorden onderschrijft Helen Mirren haar overtuiging dat vrouwen door de jaren in steeds meer takken van de filmindustrie zijn doorgedrongen.

Mirren doet haar uitspraken in een gesprek met de NPR, de nationale openbare radio in de VS. “Journalisten vragen me vaak naar mijn mening over het gebrek aan filmrollen voor vrouwen”, vertelt ze.

“Zodra een vrouw president van de VS wordt ~hopelijk zeer binnenkort~ en zodra vrouwen ziekenhuizen, advovatenkantoren, scholen en universiteiten leiden, zullen filmrollen voor vrouwen volgen.”

De filmwereld kent niet alleen maar vrouwen als actrices zoals vroeger, de industrie zelf telt ook meer vrouwen, vertelt Dame Helen Mirren.

“Het gaat niet alleen om regisseurs. Vrouwen staan achter de camera, zijn cinematograaf en geluidstechnicus. Steeds meer vrouwen maken deel uit van de filmindustrie. Dat vind ik spannend.”

Lees ook:Dame Helen Mirren op haar 69ste nieuw ‘gezicht’ voor L’Oreal
Lees ook:Bijna 70-jarige Helen Mirren: ‘Waarom hacken ze mijn naaktfoto’s niet?’
Lees ook:Emma Thompson: ‘Op het gebied van seksisme is Hollywood klote’
Lees ook:Helen Mirren wint Oscar, Bafta, Golden Globe én Olivier voor haar rol als Queen
Lees ook:Helen Mirren jaagt ‘Shut the f*ck off’ in haar koninginnenjurk drumband weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>