Helen Mirren wint Oscar, Bafta, Golden Globe én Olivier voor haar rol als Queen

De Britse actrice Helen Mirren heeft gisteravond opnieuw een grote prijs ontvangen voor haar vertolking van Elizabeth II.

Zij won in Londen een Olivier Award voor het toneelstuk ‘The Audience’, waarin zij de Britse koningin vertolkt. Het stuk is momenteel een enorm succes op West End………

De 67-jarige actrice is voor zover bekend de eerste die een Oscar, een Bafta, een Golden Globe en een Olivier wint voor het spelen van hetzelfde personage.

De Oscar, de Bafta en de Golden Globe won zij 6 jaar geleden al voor haar hoofdrol in de film ‘The Queen’. Hierin was te zien hoe koningin Elizabeth worstelde met de nasleep van de dood van Lady Di.

In het toneelstuk’The Audience’ wordt een beeld geschetst van de relatie die Elizabeth de laatste decennia van de vorige eeuw onderhield met al haar premiers.

Zowel ‘The Queen’ als ‘The Audience’ zijn geschreven door Peter Morgan en werden unaniem geprezen.

Het is voor het eerst dat Dame Helen Mirren een prestigieuze Olivier Award heeft gewonnen. ‘The Audience’ kreeg verder de prijs voor beste mannelijke bijrol, in de persoon van Richard McCabe, die de voormalige minister Harold Wilson speelt.

Lees ook:Bijna 70-jarige Helen Mirren: ‘Waarom hacken ze mijn naaktfoto’s niet?’
Lees ook:Sophie van Winden is Koningin Beatrix
Lees ook:Britse Queen krijgt ere-Bafta voor haar rol als Bond ‘girl’
Lees ook:Helen Mirren jaagt ‘Shut the f*ck off’ in haar koninginnenjurk drumband weg
Lees ook:Zwarte Oscarwinnares Lupita Nyong’o is nieuwe gezicht Lancôme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>