Spreeksters onthullen waarheden op TEDx Women Amsterdam

tedxamsterdamwomenTijdens TEDxAmsterdamWomen, dat dit jaar als thema ‘Discover The Truths’ heeft, verkondigen nationale en internationale sprekers hun visie op de waarheid.

Zo spreekt Mevrouw Atifete Jahjaga, de eerste en jongste vrouwelijke president van Kosovo, tijdens het evenement.

De Amerikaanse terrorismeconsultant Evan Kohlmann praat over het toenemende aantal vrouwen dat deelneemt aan terroristische acties, schrijfster Susannah Cahalan vertelt over het leven na een maand van mysterieuze krankzinnigheid (veroorzaakt door een auto-immuunziekte) en journalist Sunny Hundal praat over de 60 miljoen vrouwen die de afgelopen jaren zijn verdwenen in India………

Uiteraard maakt ook een aantal Nederlandse sprekers haar opwachting. Zo betreedt hoogleraar klimaatverandering Joyeeta Gupta het podium, evenals ondernemer Janneke Niessen. Willa Stoutenbeek zal spreken over duurzame mode en modejournalist Anyouk Tan geeft haar visie op de rol van kleding op de hedendaagse samenleving. Verder zijn Linda van den Bedem, Anne Mieke Eggenkamp en Hilde Bleijswijk sprekers tijdens het evenement.

Optredens en shows tijdens TEDxAmsterdamWomen 2013, dat mede mogelijk wordt gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, worden onder andere verzorgd door zangeres Njtam Rosie, papierkunstenaar Mandy Smith en modeontwerper Aziz Bekkaoui.

TEDx Women Amsterdam, 6 december 2013, Okura Hotel, Amsterdam

Lees ook:Vernieuwde website is opmaat TEDx Amsterdam Women
Lees ook:Zie hier: de 50 inspirerendste NL zakenvrouwen
Lees ook:ANNE Frank krijgt eigen theater aan het IJ
Lees ook:Boek voor meiden om tech en apps leuk te maken
Lees ook:Facebook maakt zich hard voor vrouwen in techwereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>