KIJKEN: de eeuw van de vrouw

RosieManCouchMeisjes doen het op school beter dan jongens. In de leeftijdscategorie tot 45 jaar zijn vrouwen momenteel hoger opgeleid dan mannen.

Een demograaf berekende onlangs dat vrouwen in 2024 meer verdienen dan mannen.

Uit onderzoeken blijkt bijvoorbeeld ook dat vrouwen betere beleggers zijn dan
mannen.

Vrouwelijke ondernemers gaan minder vaak failliet en bedrijven met meer vrouwen aan de top doen het over de hele linie beter.

Tegelijkertijd hebben vrouwen minder vaak betaald werk dan mannen, werken ze minder uren, verdienen ze gemiddeld minder en zijn ze vaker aangewezen op sociale
voorzieningen.

In een interview vertelt minister van OC&W Jet Bussemaker dat maar liefst 48% van de vrouwen financieel afhankelijk is. Economen voorspellen dat de 21e eeuw de eeuw van de vrouw wordt.

Verslaggever Wilfred Scholten ontmoet vanavond voor het TV-programma ‘Altijd Wat’ de scheidend hoofdredacteur van OPZIJ Margriet van der Linden. Een gesprek over de stand van het feminisme in Nederland, haar persoonlijke emancipatiestrijd en de affaire van de van stalking verdachte Heleen Mees.

Zweden is het meest seksegelijke land in de Europese Unie. Dat is ook niet zo gek als je kijkt naar het beleid dat ze hanteren op het gebied van gendergelijkheid. Zo wordt bijvoorbeeld veel aandacht besteed aan genderneutraal opvoeden. Thuis en op de scholen. Maar werkt dit ook? Leidt een sekseneutrale opvoeding tot meer gelijkheid? Feit of Fictie zoekt het uit.
Get Microsoft Silverlight

Lees ook:Lesbiënnes toucheren hoger salaris
Lees ook:Na OPHIJ ligt er dinsdag een speciale QUOTE voor vrouwen in de schappen
Lees ook:7 redenen waarom het netto bedrag op vrouwen-loonstrookje lager uitvalt
Lees ook:Salariskloof? Mannen werken vaker over!
Lees ook:Het is de 59ste dag van het jaar: Equal Pay Day

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>