Turkije zond halve finales songfestival niet uit vanwege tongende vrouwen

SongfestivalLesbianKissDe Turkse omroep TRT zond de twee halve finales van het Eurovisie Songfestival van afgelopen week niet uit.

Homo-actvisten beweren dat dit was vanwege de van tevoren aangekondigde lesbische tongzoen als onderdeel van de act van Finland……..

Zangeres Krista Siegfrids zoende aan het einde van haar nummer Marry Me met een van haar danseressen. Dit uit protest tegen de Finse regering, die het homohuwelijk niet legaliseert.

De al eerder uitgevoerde lesbische kus zorgde voor enige ophef in Turkse media, waarop de omroep TRT volgens Gay Star News besloot de liedjeswedstrijd niet uit te zenden.

Een woordvoerder van Eurovisie spreekt de lezing van de homorechtenactivisten tegen. “Turkije heeft zich dit jaar überhaupt nooit aangemeld om het Songfestival uit te zenden”, aldus de zegsman.

TRT liet eerder weten het Eurovisie Songfestival dit jaar niet in het land uit te zenden vanwege te lage kijkcijfers, terwijl een kwart van de bevolking naar het liedjesfestijn keek.

Volgens een woordvoerder van een Turkse homo-organisatie zou de omroep dit als excuus gebruiken.

Lees ook:Anouk ligt nu al lekker dwars voor het Eurovisie Songfestival
Lees ook:Het zingt rond: Ilse de Lange gaat naar Eurovisie Songfestival
Lees ook:Oekraïense wil met haar Songfestival-inzending verbroederen
Lees ook:‘Birds’ van Anouk vliegen nu al naar de top
Lees ook:Journaliste Frederike Geerdink opnieuw gearresteerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>