KIJKEN: Debat op 2 over (on)afhankelijke vrouwen

RosieSwifferMinister Bussemaker van Emancipatiebeleid roept alle vrouwen op tot onafhankelijkheid. Stop met het teren op de zak van je man en zorg dat je zelf financieel onafhankelijk bent.

Je man zou zomaar zonder werk kunnen zitten of je huwelijk loopt op de klippen en dan heb je een groot probleem. De minister heeft het geweten, want het heeft haar een stortvloed aan commentaar opgeleverd………

Waar bemoeit de overheid zich mee? Maar ook moeders die al moeite hebben om een carrière en het moederschap te combineren trekken aan de bel. Er wordt voor hen ook geen ruimte geschapen om onafhankelijk te zijn. De kinderopvang is bijna niet betaalbaar en er wordt ook vaak een beroep op hen gedaan als mantelzorger.

Maar de minister gaat nog verder. Volgens haar moeten vrouwen ook af van hun schuldcomplex naar hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen over het feit dat de overheid zoveel in ze heeft geïnvesteerd. Vrouwen doen te weinig met hun schoolprestaties en opleidingsniveau.

Met andere woorden: er wordt na jarenlang studeren en scholen gekozen voor het gezin in plaats van een carrière. Heeft de minister een punt? Is de vrouw te weinig geëmancipeerd? Moeten vrouwen meer onafhankelijk zijn van hun partner? Of mag de overheid zich daar helemaal niet mee bemoeien? En is de keus aan de vrouw zelf of ze een baan wil of een gezin?

Lees ook:Minister Bussemaker in het hol van de leeuw op LIBELLE zomerweken
Lees ook:Duitse Defensie met vrouw aan ‘t hoofd wordt gezinsvriendelijk
Lees ook:Schaarste op de mannenmarkt maakt vrouwen ambitieuzer
Lees ook:Participatie-maatschappij op schouders van vrouwen
Lees ook:Welkom in Turkije: ‘moederschap is de enige carrière voor vrouwen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>