Ariane Schluter speelt titelrol in film over Lucia de B.

ArianeSchluterLucia de Berk werd in 2007 veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf vanwege 3 moorden en 4 pogingen tot moord op 7 patiënten. In 2010 werd de verpleegster echter vrijgesproken van alles.

Dit drama van een vrouw die jaren onschuldig als moordenares gevangen zat, wordt verfilm door regisseuse Paula van der Oest. Ariane Schluter zal de hoofdrol van Lucia vertolken……..

Dit laat distributeur Independent Film vrijdag weten.

Uniek aan de zaak van Lucia de B. is dat oorspronkelijk werd aangenomen dat sprake was van meerdere misdrijven, terwijl uit de uiteindelijke uitspraak van het gerechtshof in Arnhem bleek dat er in het geheel geen misdrijven hebben plaatsgevonden.

“Het is een verbijsterend verhaal over tunnelvisie en vooroordelen”, zegt Schluter, bekend van ‘Terug naar de Kust’ en ‘De Marathon’. “Lucia heeft jarenlang in een nachtmerrie geleefd. Het raakt me dat ze daarin altijd trouw is gebleven aan zichzelf, ze is een sterke vrouw. Ik vind het een grote uitdaging haar te mogen spelen.”

Wie nog meer de film gaan spelen is nog onbekend. De opnames starten begin juni. Lucia de B. is vanaf 6 maart 2014 in de bioscoop te zien.

Lucia de Berk is zelf bezig met het schrijven van een 2e boek over haar tijd in de gevangenis Nieuwersluis en de periode na haar vrijlating in 2008.

Ze schreef reeds een boek over de periode tussen haar arrestatie in december 2001 en de dag dat ze in de gevangenis in Nieuwersluis een beroerte kreeg (18 maart 2006).

Lucia de Berk was gisteravond samen met Paula van der Oest bij Pauw & Witteman.

Lees ook:Speelfilm Lucia de B. in februari in de bioscoop
Lees ook:Speelfilm Lucia de B. gaat wereldwijd
Lees ook:Speelfilm ‘Lucia de B’ op shortlist voor Oscars
Lees ook:Film ‘Lucia de B.’ is Nederlandse Oscar-inzending
Lees ook:Lucia de Berk vindt haar vrije leventje van nu nog ‘onwerkelijk’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>