Speelfilm ‘Lucia de B’ op shortlist voor Oscars

LuciaDeBerkDe speelfilm ‘Lucia de B’, de Nederlandse inzending voor de Oscars, staat op de shortlist voor de nominaties.

De Academy heeft vandaag de 9 titels bekendgemaakt die na de voorselectie kans maken voor de beste buitenlandse film van het jaar.

Lucia de B’ van regisseusse Paula van der Oest vertelt het verhaal van een van de grootste justitiële dwalingen uit de Nederlandse geschiedenis.

De Haagse verpleegster Lucia de Berk, vertolkt door Ariane Schluter, zat jarenlang onterecht vast op verdenking van moord op patiëntjes die zij als kinder-verpleegkundige zou hebben begaan.

Als de film wordt genomineerd, zou dat de 2e x zijn dat Van der Oest deze eer te beurt valt, want eerder werd ze genomineerd voor ‘Zus en zo’.

Andere kanshebbers die door zijn naar de volgende ronde zijn het Poolse ‘Ida’ (over een jonge non die in haar familieverleden duikt), het Zweedse ‘Turist’ (over een gezin dat na een lawine in een relatiecrisis belandt) en het Argentijnse ‘Wild Tales’, een mozaïekfilm over wraak.

De daadwerkelijke nominaties worden 15 januari 2015bekendgemaakt. De Oscaruitreiking is eind februari.

Lees ook:Film ‘Lucia de B.’ is Nederlandse Oscar-inzending
Lees ook:Speelfilm Lucia de B. in februari in de bioscoop
Lees ook:Ariane Schluter speelt titelrol in film over Lucia de B.
Lees ook:Speelfilm Lucia de B. gaat wereldwijd
Lees ook:Eregast op het filmfestival: Paula van der Oest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>