Revu schendt mediacode met foto’s van hockeyende kroonprinses Amalia; RVD naar de rechter

RevuAmaliaDe Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) begint namens het Koninklijk Huis een rechtszaak tegen tijdschrift Nieuwe Revu.

Aanleiding zijn de foto’s van prinses Amalia, die het blad afgelopen week afdrukte, o.a. op het hockeyveld………..

De Oranjes stelden in 2005 een mediacode in om hun persoonlijke levenssfeer af te schermen. In ruil daarvoor kreeg de pers georganiseerde fotosessies in de tuin van de Eikenhorst of tijdens een wintersportvakantie.

Elke foto die niet gemaakt is tijdens zo’n ‘persmoment’, wordt automatisch tot de ‘privé-aangelegenheden’ gerekend en mag dus niet gepubliceerd worden. Een situatie, waar wat Nieuwe Revu betreft, verandering in moet komen.

“Wij doorbreken deze week de mediacode van de Oranjes, die wat ons betreft niet past in een moderne democratie”, aldus het blad.

De RVD heeft de uitgever en hoofdredacteur van Nieuwe Revu laten weten dat juridische stappen zullen worden ondernomen. “In dat verband zal binnenkort een bodemprocedure aanhangig worden gemaakt”, zo liet de RVD desgevraagd weten.

Er is eerder een rechtszaak geweest tegen het Amerikaanse persbureau AP dat foto’s verspreidde van het prinselijk gezin tijdens de zomervakantie in Argentinië. Die zaak werd door Willem-Alexander & Máxima gewonnen.

Lees ook:Suzanne Arbeid wordt hoofdredacteur JACKIE
Lees ook:RVD erg ongemakkelijk met kiekje Maxima naast mevrouw Bouterse
Lees ook:Hoofdredactrice Hilmar Mulder: ‘GRAZIA blijft bestaan!’
Lees ook:De Groene Amsterdammer wil OPZIJ kopen
Lees ook:Stem mee voor het mooiste portret van Beatrix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>