Zelfstandig onderneemsters vaker tevreden dan werkneemsters

RosieWeMadeThatZelfstandige ondernemers zijn vaker tevreden over het werk dat ze doen dan werknemers.

Bijna een kwart van de 1 miljoen zelfstandige ondernemers is zeer tevreden over hun werk tegen 17% van bijna 7 miljoen werknemers……

Dat blijkt uit de eerste resultaten van de Zelfstandigen Enquête Arbeid 2015 van onderzoeksinstituut TNO en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral zelfstandigen die werken in dienstverlenende sectoren, zoals accountants, architecten en winkeliers, zijn erg te spreken over hun werk. In de landbouw, industrie en bouw ligt de tevredenheid met 17% en 18% lager en is bijna gelijk aan die van de werknemers.

Ruim de helft van de zelfstandigen maakt zich wel eens zorgen over de toekomst. Dat stijgt naar 64% als het gaat om ondernemers met personeel.

5% van de ondernemers denkt een groot risico te lopen dat hun bedrijf of onderneming failliet gaat. Een kwart is een fractie minder bezorgd en denkt een klein risico te lopen. Ook in dit geval maken de ondernemers met personeel zich meer zorgen.

Ondanks alle onzekerheid heeft nog geen kwart van de zelfstandigen het afgelopen jaar overwogen een baan te zoeken als werknemer. Van de mensen die daar wel over na hebben gedacht, heeft 44% actie ondernomen. Het overgrote deel (84%) van de zelfstandigen zou over 5 jaar nog steeds ondernemer willen zijn.

Lees ook:Onderneemsters vaker personeel in dienst dan mannelijke collega’s
Lees ook:Vooral flexwerkers zijn de sigaar
Lees ook:Part-timers minder tevreden over carrière dan voltijds werkenden
Lees ook:Veel zzp-vrouwen verrichten mantelzorg
Lees ook:Vrouwelijke zzp’ers werken meer uren dan vrouwen in loondienst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>