Vrouwen zijn cruciaal bij militaire missies

EsmeraldaKleinreesinkEen diverse samenstelling van een militaire eenheid kan bij missies van cruciaal belang zijn.

In Irak en Afghanistan is contact met de vrouwen cruciaal, maar veelal lastig. Onze vrouwelijke militairen maken dan het verschil……….

Dat betoogde minister Jeanine Hennis-Plasschaert vanmiddag bij de presentatie van de Monitor Talent naar de Top 2012 in Den Haag.

Hierin staan de ontwikkeling van het aandeel vrouwen in de top van de deelnemende bedrijven vorig jaar. Ook worden de maatregelen om de doorstroom van vrouwen naar de top te stimuleren en de succesfactoren en hindernissen die zij daarbij tegenkomen, genoteerd.

Er zijn 220 organisaties die zich aan de monitor hebben verbonden.

Volgens de minister van Defensie heeft een evenwichtige samenstelling een positieve invloed op de cultuur in de organisatie. “Een collegiale omgang, zonder vooroordelen over elkaars achtergrond, voorkomt ongewenst gedrag.”

Sinds de vorige meting, in 2011, is het aandeel vrouwen in de top van Defensie met 1,4% toegenomen. Defensie heeft nu ook 16 vrouwelijke topmilitairen.

“Ik realiseer me dat het aantal vrouwen in de Defensie-top relatief laag is, zeker als je het afzet tegen andere organisaties, maar we moeten het wel in perspectief zien. Het aantal vrouwen in vrijwel alle rang- en schaalgroepen neemt toe. Het mannenbolwerk van eer… is Defensie niet meer.”

Lees ook:Hier trek ik mijn lijn: tegen ongewenst seksueel gedrag op werkvloer
Lees ook:Vrouwen verdienen steeds vaker meer dan hun partner
Lees ook:Minister Jeanine Hennis-Plasschaert slaapt met de mariniers in sneeuwhol
Lees ook:Vrouwen in NL leger passen zich aan mannencultuur aan
Lees ook:Duitse Defensie met vrouw aan ‘t hoofd wordt gezinsvriendelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>