Margriet v/d Linden hamert op loonkloof bij Eva Jinek

RosieEqualPayEen man die het ver geschopt heeft in zijn carrière wordt bewonderd door zowel zijn seksegenoten als door vrouw. Een vrouw die de top bereikt, wordt automatisch minder aardig gevonden.

Dit één van de thema’s in het boek van Facebooks topvrouw Sheryl Sandberg, dat niet alleen hier maar overal ter wereld al veelbesproken is.

Margriet van der Linden, hoofdredacteur van OPZIJ zat vanochtend bij ‘Eva Jinek op zondag’ en moest beamen dat dit klopt………

Vrouwen werken er dus vaak helemaal niet aan mee dat hun seksegenotes hogerop komen.

En die geslaagde vrouwen zelf zijn ook al geprogrammeerd om hun succes wat af te zwakken. Omdat ze al weet als ze zich op haar macht zal voorstaan dat ze niet aardig gevonden wordt op z’n zachtst gezegd of een bitch genoemd wordt op een minder diplomatieke manier gezegd.

CDA’er Mona Keijzer benoemde haar eigen opvoeding onder het motto ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, maar volgens mij hebben alle Nederlanders die opvoeding gekregen en zijn het vooral vrouwen die ~als ze hun kop (gelukkig) boven het maaiveld uitsteken~ in de media zo bescheiden blijven.

Terwijl een man bij wijze van spreken op zijn Facebookpagina zou vermelden op welke plek hij staat in de lijst der ‘machtigste mannen’.

Vrouwen verdienen ~ook in NL~ 83% van wat de mannen verdienen voor hetzelfde werk. Zouden zij niet goed voor zichzelf opkomen. Of andere dingen belangrijker vinden.

Uit recent onderzoek van de University of Queensland. bleek nog dat mannen hun status belangrijker vinden en vrouwen datgene wat binnenkomt op de bankrekening, dus in die zin klopt er nog steeds iets helemaal niet.

Margriet van der Linden noemde ook nog dat het eigenlijk tot niemnd goed doordringt dat dit consequent minder verdienen van vrouwen ‘best wel een schandaal is’. Want met een afbrokkelende verzorgingsstaat is het voor jonge vrouwen van nu maar wat belangrijk dat zij financieel onafhankelijk zijn.

Medegast Hans Wiegel haalde nog de eerste vrouwenstaking van Nederland aan op de sigarenfabriek in Noord-Groningen, die wel gelijke lonen voor vrouwen en mannen opleverde. Wel leuk dat een liberaal een vakbondsactie noemt.

Maar eigenlijk is het belachelijk dat al die vrouwen die dus 83% verdienen van wat zij met een piemeltje zouden verdienen nog niet allemaal op het Malieveld staan.

Of heeft Sheryl Sandberg, zoals Eva Jinek suggereert, er gewoon zelf schuld aan. Dat ze niet meer voor zichzelf opkomen.

Paul Schnabel, directeur Sociaal en Cultureel Planbureau,  voorspelt ~en ik voel dat met hem mee~ dat het weer een tijd wordt waarin mensen zich verenigen c.q. verzamelen om zich met elkaar weer eens ergens druk over  gaan maken. Crisis levert op dat mensen minder onverschillig worden.

Ik leerde dat al van mijn vader, maar die was dan ook van voor de oorlog.

Dus vrouwen, verenigt u en kies voor uzelve. Of zoals Margriet van der Linden zei: ‘kies jezelf voor je armoe’ en dat is niet wat we willen. Ook Prinses Maxima legde bij de conferentie WomenInc de nadruk op de financiën van vrouwen. En dat ging niet over vrouwen in ontwikkelingslanden.

Lees ook:Mona Keijzer en Margriet v/d Linden bij Eva Jinek over vrouwenrevolutie
Lees ook:Grachtengordel vindt ‘Wie is de mol?’ te min voor Margriet v/d Linden
Lees ook:Margriet van der Linden vertrekt als hoofdredacteur OPZIJ
Lees ook:Margriet van der Linden als vrouwenvertegen-woordiger naar VN
Lees ook:KIJKEN: de eeuw van de vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>