Hier is het geld van GUCCI’s Time for Change heengegaan

Frida-Giannini-Chime-for-ChangeModehuis GUCCI haalde met hun ‘Chime for Change’ al 3,25 miljoen euro op voor 260 organisaties in 81 landen die zich inzetten voor vrouwenrechten.

De grootste klapper was het concert ‘Sound of Change’ in juni in O2 Londen, waar sterren als Beyoncé, Ellie Goulding en Rita Ora aan meewerkten.

“Het is belangrijk om de verhalen van verandering te vertellen met iedereen die deel heeft uitgemaakt van de campagne”, aldus hoofddesigner Frida Giannini tegen WWD.com.

Giannini steunde persoonlijk een UNICEF project dat ervoor zorgde dat bijna 13.000  kinderen vaccinaties kregen tegen tetanus. Ook sterren zoals Beyoncé, Halle Berry, Salma Hayek, Jennifer Lopz, John Legend, Madonna en Julia Roberts steunden diverse projecten met het geld dat werd ingezameld door ‘Chime for Change’.

Daarnaast zijn met het project 75 slachtoffers van gedwongen prostitutie, 30 vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld en een groot aantal mishandelde vrouwen in Bulgarije
Ook kregen vrouwen wereldwijd trainingen, opleidingen en workshops om zichzelf te leren verdedigen en te leren lezen. 5000 slachtoffers in Afghanistan en 655 kinderen in Brazilië werden geholpen. Een deel van het geld ging naar waterputten in Ethiopië en scholingen over HIV en zwangerschappen in Peru.

Het Italiaanse modehuis organiseert samen met Twitter #CHIMEHACK. Deze wedstrijd roept ingenieurs op om apps te ontwikkelen die meisjes en vrouwen kunnen helpen. De competitie vindt plaats in San Francisco van 5 tot 7 december.

Lees ook:GUCCI veilt toptassen voor meisjes-emancipate
Lees ook:GUCCI gebruikt powervrouwen als Beyoncé voor een betere wereld
Lees ook:Beyoncé eert moeder Tina Knowles als grootste inspirator
Lees ook:Ook Blake Lively, Katy Perry en Halle Berry met GUCCI op de bres voor vrouwenrechten
Lees ook:Gucci zoekt verhalen van powervrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>