Marc Jacobs vindt vrouwelijke mode-ontwerpers de besten

Mode-ontwerper Marc Jacobs kijkt vooral op naar zijn vrouwelijke collega’s.

“Ze ontwerpen op een veel natuurlijker wijze dan dat mannen dat ooit zouden kunnen…..”

Aldus Jacobs in een interview met Women’s Wear Daily.

“In de hele modegeschiedenis zijn degenen die het grootste verschil maakten vrouwen”, zegt de ontwerper die onlangs Louis Vuitton verliet.

“Miuccia Prada, Rei Kawakubo, Madeleine Vionnet, Elsa Schiaparelli, Madame Grès, Coco Chanel, Vivienne Westwood… Ik weet nog dat Saint Laurent jaren geleden sprak over het feit dat hij een nieuwe stijl wilde creëren, omdat Chanel dat ook deed.”

De voornaamste reden dat vrouwen betere ontwerpers zijn is volgens Jacobs dat zij in essentie voor zichzelf ontwerpen.

“Mannen kunnen de kleding zelf niet dragen. Daardoor begrijpen ze nooit waarom het soms goed kan voelen om een jasje zonder schoudervulling te hebben, die zakken heeft en aanvoelt als een makkelijk vest.”

Hoezeer hij ook de vrouwelijke ontwerpers roemt, de bij het grote publiek bekendsten  zijn nog altijd mannen. De ontwerper heeft hier geen eenduidig antwoord op.

“Dat zou een grote, filosofische discussie worden. Waarom zijn de gevierdste artiesten mannen, terwijl zoveel vrouwen briljante kunst maken? Kijkt de maatschappij op een bepaalde manier tegen het werk van mannen op? Worden ze gezien als invloedrijker en creatiever? Is het de schuld van de maatschappij? Voelen vrouwen zich nog steeds secundair aan mannen? Is het een feministen-ding?”

Lees ook:Coco Chanel centraal op expo bij Saatchi London
Lees ook:De Haagse CHANEL legende
Lees ook:Annemarie van Haeringen vervat het leven van CHANEL in prentenboek
Lees ook:Kristen Stewart is Coco Chanel
Lees ook:Liselore Frowijn wint Prix de Chloé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>