Annemarie van Haeringen vervat het leven van CHANEL in prentenboek

Het kleurrijke levensverhaal van Coco Chanel inspireerde veelbekroond prentenboekillustrator en schrijfster Annemarie van Haeringen tot het nieuwe prentenboek Coco – of het kleine zwarte jurkje.

Het is het elfde deel uit de serie kinderkunstboeken die het Gemeentemuseum Den Haag uitgeeft en verschijnt ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Chanel: de legende’………..

‘Coco – of het kleine zwarte jurkje’ neemt je mee op een adembenemende reis door het leven van Chanel. Het prentenboek is niet alleen leuk voor kinderen, maar zeker ook voor volwassenen. Want wie kent niet de ‘Little Black Dress’, het Chanel-mantelpakje en de Chanel No.5 niet?

Met haar ontwerpen veranderde Gabrielle ‘Coco’ Chanel (1883-1971) de vrouwelijke garderobe volledig. Chanels bijzondere levensloop, van ‘rags to riches’ spreekt al generaties tot de verbeelding en inspireert nog steeds.

Het verhaal van Annemarie van Haeringen oogt als een modern sprookje. De kleine Coco groeit op in een weeshuis waar ze onder leiding van haar zwartgeklede ‘tantes’ hard moet werken voor de kost. Maar ze leert er ook naaien en borduren. Op haar 18e moet ze een baantje zoeken. De wereld ligt voor haar open. En één ding weet Coco heel zeker: ze wil nooit, nooit meer arm zijn.

Vanaf 12 oktober is het prentenboek voor €13,95 verkrijgbaar bij (kinder)boekhandels in het land en in de museumwinkel van het Gemeentemuseum Den Haag.

De expositie ‘Chanel: de legende’ is er van 12 oktober t/m 2 februari 2014 te zien.

Lees ook:Dwars door Den Haag langs de Coco Chanel route
Lees ook:De Haagse CHANEL legende
Lees ook:Kristen Stewart is Coco Chanel
Lees ook:Karl Lagerfeld maakt film over Coco Chanel
Lees ook:Coco Chanel centraal op expo bij Saatchi London

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>