Grijze meisjes zijn geen grijze muisjes!

LINDACover65De Indiaanse modeontwerper Manish Arora stuurde alle modellen met grijs-witte lokken de catwalk op tijdens zijn show van afgelopen week in Parijs. U ziet ze onderaan dit bericht.

De GHOST is in opkomst. De wat?

Het is de afko voor Grey Haired Over Stressed Twenty Somethings. Oftewel, jong grijze meisjes…..

Een term bedacht door John Frieda.

Uit onderzoek van dit haarverzorgingsmerk blijkt dat steeds meer vrouwen jong grijs worden. Bij 32% van de Britse vrouwen onder de 30 is dit het geval. 20 jaar geleden was dit nog maar 18%.

De meeste vrouwen geven stress de schuld. Wetenschappers zijn er nog niet uit. Sommige wijzen genen aan als verantwoordelijke. Japans onderzoek toont echter wel degelijk aan dat onze haarfollikels vatbaar zijn voor hetzelfde soort stress dat DNA beschadigt.

Grijzend wordt vaak als charmant gezien voor mannen, met ~hoe kan het ook anders?~ George Clooney als zilveren voorbeeld.

Voor vrouwen staat het voor oud, muf en suf. Hoewel we op zekere leeftijd de term powergrijs gebruiken. Denk aan ex-minister Karla Peijs. Er werd toen zelfs Peijs-grijs besteld bij de kappers.

Haarverffabrikanten spinnen echter wel garen bij de snel vergrijzende jeugd.

Ook zijn wetenschappers druk doende voedingssupplementen en/of pharmacie te ontwikkelen die het vroegtijdig grijs worden kan tegengaan.

Toch voorspellen trendwatchers een grijze golf voor jonge vrouwen, al zal die dan ook weer uit een potje komen. De avant-garde durft het, met Lady GaGa en zelfs onze eigen LINDA voorop!

jaune
robe seconde peau
robe à frange
tricolore


Lees ook:Wat nou haarspoeling? Lady Gray, Power Grey en Peijs Grijs!
Lees ook:Zal ik grijs zijn met de hippe grijze meisjes?
Lees ook:Op je 53ste ben je een ouwe vrouw, OK?
Lees ook:‘Handbagging’ tas van Margaret Thatcher in Amsterdam te zien
Lees ook:Verknipt schoonheids-ideaal: ‘Het meisje met de schaar’ gaat viraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>