‘Handbagging’ tas van Margaret Thatcher in Amsterdam te zien

handbagged-posterEen van de beroemde handtassen van de overleden Britse ex-premier Margaret Thatcher (1925-2013), ook wel haar ‘wapen’ genoemd, wordt sinds dit weekend in Tassenmuseum Hendrikje in Amsterdam tentoongesteld.

Zij kochten een grijs, zakelijk en leren exemplaar uit 1980 op de veiling in Londen, waar ruim 300 voorwerpen uit de nalatenschap van ‘The Iron Lady’ onder de hamer gingen.

Het Tassenmuseum noemt het een belangrijke aanwinst. “Ze heeft de tas gedragen in 1981, dat weten we van een foto, toen ze Downing Street 10 binnenliep. Ze heeft hem ook gedragen toen ze Reagan ontmoette in 1984 bij Camp David”, aldus directeur Sigrid Ivo.

Volgens verhalen zou Thatcher ook met haar tassen hebben gemept. “De term handbagging werd beroemd tijdens haar regime. Maar ze heeft nooit iemand geslagen. Het is meer zo dat ze op tafel kon slaan met haar tas en mensen 10 tot 15 minuten behoorlijk intimiderend tegenspreken. Je werd bijna in de hoek gezet, dat kreeg je de term ‘you are handbagged’.”

Lees ook:‘De moord op Margaret Thatcher’ nu in het Nederlands
Lees ook:Londen opent nog dit jaar het Margaret Thatcher-museum
Lees ook:Britse politici moeten van de tenen van Margaret Thatcher afblijven
Lees ook:Margaret Thatcher inspireerde de topvrouwen van nu
Lees ook:Als Sinterklaas voor je vagina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>