Menig man wordt door Nederlands Kampioene Lisa Schut voor schut, nee schaakmat gezet

lisa schutDe 19-jarige Lisa Schut heeft op de Nederlandse Kampioenschappen schaken voor vrouwen in Amsterdam op overtuigende wijze de titel binnengehaald.

Aanstaande maandag begint het Europees Kampioenschap in Belgrado. Schaken is nog steeds een echt mannenbolwerk……

Dat vertelt de 19 jarige Tilburgse in METRO.

Van de honderd mensen die schaken, zijn er 99 man. Er zijn aparte NK’s, EK’s en WK’s voor vrouwen, maar verder speelt ze heel vaak tegen mannen.

“Soms kijken ze vreemd op als ze ineens tegen een vrouw moeten spelen”, aldus Lisa. “Sommigen willen per se winnen en worden heel boos als ze verliezen. Ik ben ook weleens uitgescholden nadat mijn tegenstander had verloren. Verder merk ik dat er nog regelmatig mannen zijn die het idee hebben dat vrouwen niet kunnen schaken.”

Voor mensen die denken dat Lisa een saai leven leidt, heeft ze nieuws: “Elke partij is anders en het is echt een uitdaging om jezelf continu te verbeteren. Daarnaast is het fantastisch om door het schaken zó veel te kunnen reizen. Ik ben onder meer in Vietnam, Servië, Siberië en Italië geweest. Ik vind het heerlijk om met veel verschillende culturen in aanraking te komen.”

Lees ook:Lisa Batiashvili speelt zaterdag op Prinsengrachtconcert BACH
Lees ook:‘Still Alice’: schrandere professor krijgt Alzheimer
Lees ook:Nieuws wordt momenteel beheerst door mannen
Lees ook:Nederlandse porno-bazin over werk en gezin
Lees ook:Seksisme op straat: Het zijn maar woorden?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>