Lisa Batiashvili speelt zaterdag op Prinsengrachtconcert BACH

BachLisaBatiashviliElke musicus moet vroeg of laat een keer album met muziek van Bach opnemen, aldus de 35-jarige Georgische violiste Lisa Batiashvili.

Ze voert de werken van haar nieuwe album zaterdag ook uit op het Prinsengrachtconcert in Amsterdam…….

“Ik dacht er al een paar jaar over na, en probeerde te wachten tot het echt voelde als het goede moment voor mij als musicus”, zegt Batiashvili tegen NU.nl.

Toch stelt ze niet nu ineens dé interpretatie gevonden te hebben van het werk van de grote JSB (1685-1750).

“Het is niet zo dat ik het voortaan altijd zo zou spelen. Zelfs nu al, nog maar een paar maanden na de opnames, speel ik Bach alweer helemaal anders, omdat ik weer dingen verander.”

Batiashvili’s album BACH verscheen begin augustus. Volgens de violiste draait het project om delen en vriendschap, en niet alleen om haar als solist. “Het delen van de muziek van Bach gaat meer om communiceren met elkaar dan om het alleen maar leveren op een cd.”

Ook aan de beroemde aria ‘Erbarme Dich’ uit de Mattheus Passion heeft Batiashvili bijzondere herinneringen. “Het is een ongelooflijke aria, over leven en barmhartigheid, eigenlijk over alles wat gebeurt in het leven van een mens. De sonate voor viool heb ik gespeeld toen ik erg jong was, en is ook een heel belangrijk onderdeel van mijn muzikale leven.”

Het Prinsengrachtconcert is op zaterdag 23 augustus 2014 en wordt live uitgezonden door de AVRO om 21.20 uur op NPO 2 , internet en Radio 4.

Lees ook:Tranen: een intense verhouding met Bach’s Mattheüs Passie
Lees ook:Angela Merkel steekt rozen in de voormalige muur, Dorothea Ebert speelt Bach
Lees ook:Nelleke Noordervliet: ‘Vrouwen willen elkaar inspireren’
Lees ook:Iris Hond heeft de ideale relatie met haar piano
Lees ook:Lady GaGa snapt niks van feminisme!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>