Margaret Thatcher inspireerde de topvrouwen van nu

margaret-thatcherDe Britse premier David Cameron heeft besloten zijn reis naar een aantal Europese landen af te breken na de aankondiging van het overlijden van Margaret Thatcher.

“Groot-Brittannië heeft een groot leider verloren, een groot premier en een grote Brit.”

Ook Queen Elizabeth uitte ook haar droefenis en zei dat ze in een privéboodschap aan de familie haar blijk van medeleven zal sturen.

EU-commissaris Neelie Kroes benadrukte Thatchers rol binnen de vrouwenemancipatie: “Thatcher inspireerde mij en een generatie van vrouwen om te zien dat wij kunnen slagen en leiden in de politiek. Dat is zoals ik me haar zal herinneren………..”

Partijgenoot premier Rutte sluit zich daar graag bij aan. “Margaret Thatcher was een van de grote politieke leiders van de late twintigste eeuw. Een icoon. En een voorbeeld voor heel veel vrouwen in de politiek voor wie zij de weg plaveide. Margaret Thatcher heeft op haar eigen unieke manier de Engelse samenleving omgeturnd in een tijd dat verandering nodig was. En ze heeft realisme gebracht in het debat over Europa. Ze ging niet voor de populariteitsprijs, maar voor het resultaat. Haar wilskracht en doorzettingsvermogen waren bij haar leven al legendarisch. Dat kwam ook door de duidelijke manier waarop ze haar politieke overtuiging wist te verwoorden. Die overtuiging, vastberadenheid en duidelijkheid zijn voor mij een voorbeeld tot op de dag van vandaag.”

Lees ook:Jasjes en tasjes Margaret Thatcher in de aanbieding!
Lees ook:‘The Iron Lady’ is terug; in de bioscoop dan
Lees ook:‘De moord op Margaret Thatcher’ nu in het Nederlands
Lees ook:Londen opent nog dit jaar het Margaret Thatcher-museum
Lees ook:Bye, bye Margaret Thatcher!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>